12 de març 2020

El 38 Comic Barcelona continua en peu

Mentre els esdeveniments comicaires com el Grafcomic i l'Splash Sagunt que s'havien de celebrar el 14 i 15 de març per una banda i per l'altra del 27 al 29 de març, han anunciat que s'ajornen fins a nova data, avui s'ha presentat el 38 Comic Barcelona que tindrà lloc del 8 al 10 de maig tot esperant que la situació en què ens trobem hagi millorat.

Publiquem tot seguit la notícia de la presentació de la nova edició del Comic Barcelona

EL 38 COMIC BARCELONA PRESENTA NOUS ESPAIS I LES SEVES PRIMERES EXPOSICIONS

 

A la sala d'actes de Palau Marc del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a Barcelona, ​​s'ha celebrat la presentació de la 38 edició del Comic Barcelona. Una edició molt especial per la situació en què estem tots immersos, però que ens motiva per seguir treballant amb més intensitat. El principal esdeveniment de còmics al nostre país es presenta més divers en novetats de tota mena. El Comic Barcelona té previst obrir les portes del 8 a el 10 de maig de 2020, per confirmar una vegada més que és el gran punt de trobada del còmic nacional i internacional.


En la roda de premsa s'ha comptat amb la presència d'Antoni Guiral, assessor i comissari d'exposicions de Comic Barcelona; Oriol Estrada, coordinador d'activitats; el director, escriptor i il·lustrador Borja Crespo; l'escriptor i il·lustrador Cels Piñol i Meritxell Puig, directora general de FICOMIC.

Meritxell Puig ha obert la presentació recordant que el Comic Barcelona tornarà a obrir les seves portes durant tres dies i destacant que aquesta nova edició presentarà tres noves línies que arriben per quedar-se. Després de l'èxit de Comic Pro i Alter ComicBarcelona, ​​que aquest any torna amb més presència d'expositors i autors, estrenem tres nous espais: Comic Vision, Comic Fantasy i Comic Cosplay Zone. També s'ha presentat el cartell d'aquest any que ha realitzat l'autora granadina Belén Ortega. Com ha comentat Puig, "el cartell reflecteix l'evolució de la nova etapa del Comic Barcelona. Presenta un estil colorista capaç de traslladar al públic l'esperit del nostre esdeveniment". En un vídeo gravat per la dibuixant, Belén Ortega ha agraït "la confiança de FICOMIC i la total llibertat que m'han ofert a l'hora de realitzar-lo".

El realitzador Borja Crespo ha presentat l'apartat Comic Vision, "un espai que neix a causa de l'augment de pel·lícules i sèries que han sorgit des de les pàgines dels còmics". Dins la programació de Comic Barcelona, ​​aquesta nova secció reunirà professionals del còmic i del mitjà audiovisual que col·laboren en el dia a dia i han signat obres d'interès i gran calat, de recent o d'imminent llançament. Per la seva banda l'autor Cels Piñol ha comentat que Comic Fantasy "serà un lloc on les obres de referència de la fantasia, la màgia i la ciència-ficció s'uniran als jocs de rol, tauler, miniatures i cartes".

Antoni Guiral ha avançat algunes de les exposicions que tindran un lloc destacat al Comic Barcelona. D'una banda, l'exposició antològica dedicada a l'obra d'Antonio Altarriba, guanyador del Gran Premi del Comic Barcelona de l'any passat. També L’Univers! d'Albert Monteys, dedicada al guanyador del Premi a la Millor Obra a Comic Barcelona 2019. Per celebrar el mig segle de Mafalda a Espanya, se li dedicarà l'exposició 50 anys de Mafalda a Espanya, un repàs a la popular obra de l'argentí Quino. I dins l'espai Comic Kids, tindrem una exposició dedicada a alguns dels més destacats autors i autores nacionals de còmic infantil i juvenil. Sense oblidar-nos de la mostra dedicada al còmic El vecino, del guionista Santiago García i el dibuixant Pepo Pérez, i que recentment ha estat adaptada a la televisió en una sèrie de Netflix dirigida per Nacho Vigalondo.

En aquesta edició es consolida COMIC PRO com a espai de networking, pensament, acció i oportunitats per al sector. Aquest es desenvoluparà en tres eixos molt importants: jornades professionals, revisió de portafolis i mercat de drets. Aquest espai estarà obert des del dijous 7 de maig exclusivament per a professionals.

L'espai Comic Kids, per a nens i nenes de 5 a 12 anys, torna carregat de moltes novetats. Entre elles, diverses exposicions pensades per al públic més jove, així com activitats realitzades pels dibuixants José Fonollosa (Vampi) i Verónica Álvarez (Súper Jaime). Com en les darreres edicions, comptarà amb diversos tallers i activitats repartides en els espais Comicteca, Taller de Còmic, ComicPlay, Comic Xapa i Pintacares. Aquest any disposarem també d'un excel·lent i nodrit grup d'autors i autores que faran les delícies dels seus lectors.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada