23 de juliol 2019

Mortadel·lo i Filemó. Mundial de Bàsquet 2019

Títol: Mortadel·lo i Filemó. Mundial de Bàsquet 2019
Títol original: Mortadelo y Filemón. Mundial de Baloncesto 2019
Autors: Francisco Ibáñez (guió i dibuix), Rubén Larrea (color i composició), Juan Manuel Muñoz (tinta pàgines interiors) i Cristina Ruiz (ròtuls)
Traducció de: Emma de Porrata-Doria Botey
Col·lecció: Mestres de l'Humor núm. 53
Publicat per: Bruguera, juny de 2019
Format: Cartoné - 48 pàgines - 217 x 297 mm - Color
Preu: 14,90€





Aquest passat juny, Bruguera treure una nova aventura de Mortadel·lo i Filemó dedicada al proper Mundial de Bàsquet d'enguany que tindrà lloc a la Xina del 31 d'agost al 15 de setembre.

Els dos agents de la TIA han participat en diversos esdeveniments esportius tals com Jocs Olímpics i Mundials de futbol, però que jo en tingui constància és la primera vegada que fan al salt al món del Basquetbol, i justament amb motiu de la celebració del seu Mundial. Així doncs és tota una novetat. 

Com hem vist en altres aventures amb esdeveniments esportius, un grup de terroristes estan disposats a fer-hi de les seves. Aquest cop, els dolents disposen d'un gas anomenat bestiogen el qual qui en queda exposat es comporta i actua com un animat, sent una loteria quin et tocarà. La missió d'en Mortadel·lo i en Filemó serà atrapar els terroristes i trobar les pilotes inflades amb el gas, que és el modus operandi amb el qual el volen escampar.  Vés per on però la Xina, no és precisament al costat, i anar-hi serà tota una aventura, però la veritable odissea serà a un cop arribin a destí. Tot i que trobaran el terrorista ben aviat, capturar-lo serà una altra cosa, i a més els dos agents seran els principals afectats del mencionat gas, comportant un daltabaix tant a l'estadi com també a l'exterior alhora que també en sortiran perjudicada tota persona que es creuarà amb ells, els pobres guàrdies de seguretat de l'estadi se'n recordaran d'ells de per vida. I el mètode pel qual s'anul·len els efectes també es d'allò més perillós.
 
Aquesta història a diferència de l'anterior, és més amena i àgil de seguir, i tenint un final d'allò més satisfactori pels interessos dels dos agents.

Per acabar, comentar que de cara a l'octubre sortirà un nou àlbum de Mortadel·lo i Filemó, titulat Bones festes!.


Marc "Llop Segarrenc"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada