10 de maig 2019

Tot a punt per a la 3ª Jornada de Còmic i Biblioteques


El dijous 30 de maig, teniu una cita amb el còmic a la Biblioteca Tecla Sala.

Ja podeu consultar el programa de la 3a edició de la Jornada Còmic i Biblioteques, que organitzen les biblioteques Tecla Sala de Biblioteques de l’Hospitalet i Ignasi Iglésias – Can Fabra de Biblioteques de Barcelona.

Us convoquem a aquesta 3ª Jornada de Còmic i Biblioteques amb la il·lusió, l’esforç i el suport de la nostra comunitat que hem anat recollint en les edicions anteriors i que és essencial per continuar fent lluir l’excel·lència en una feina tant privilegiada com la nostra.

La igualtat de gènere és una reivindicació irrenunciable per construir una societat millor, i en el món del còmic la figura de la dona cada cop està més present en totes les vessants de la indústria: autores, personatges, i lectores. El que és evident és que les dones han vingut per quedar-se en el món del còmic, i això s’ha de normalitzar, esperant que tant de bo arribi a ser un reflex de la societat. En aquestes jornades veurem com ha estat aquesta figura amb perspectiva històrica i també coneixerem les noves tendències, noms i títols. I jo encara diria més, l’avantguarda s’està escrivint en femení i la poesia porta nom de dona.

Per altra banda, els grans grups editorials han anat absorbint les editorials més petites, però també s’estan creant cada cop més segells que publiquen còmics, i cada cop més editorials treuen el nas publicant còmics de manera més o menys habitual. Algunes de noves, d’altres amb fermes trajectòries en altres camps, però totes valentes i amb força, esperant, això si, que els resulti rendible.

El còmic forma part de la cultura popular, de la que s’ha de preservar i difondre amb la dignitat que es mereix. Afortunadament nosaltres a les nostres biblioteques fem una part d’aquesta feina, i cada cop és més reconeguda i visible, però hem d’animar la societat i el nostre entorn a continuar gaudint i reivindicant aquest tros de cultura en majúscules amb vinyetes, dibuixos,  text o una mica de tot.

Programa:

09:00 a 09:30 h  
Acreditacions

09:30 a 10:15 h       
La resistència poètica,  a càrrec de Laura Pérez Vernetti, en diàleg amb Jaume Vilarrubí, de la biblioteca Josep Soler Vidal de Gavà.

10:15 a 11:00 h       
Què s’hi cou als marges? Còmics i editorials que queden fora de focus, a càrrec de Marc Charles (ACDComic).

11:00 a 11:30 h       
Pausa.

11:30 a 13:00 h       
Superheroïnes, el paper de la dona en el còmic de superheroïnes, a càrrec d’Anabel Vélez. Què es cou en el món dels superherois?  Selecció de còmics actuals a càrrec d’Iván Galiano (ACDComic).

13:00 a 13:45 h       
Elles també creen, allò que necessites saber dels còmics creats per dones, a càrrec de Montserrat Terrones (COBDC).

13:45 a 14:15 h       
Còmic Slam, a càrrec de Dani Orviz.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada