21 de maig 2019

Campanya de micromecenatge per "Duchamp: Detonació controlada"

Compartim una nova campanya de micromecenatge ja començada per portar a terme la publicació del còmic Duchamp: Detonació controlada, de Gerard Pàmies, dedicat a l'artista Marcel Duchamp. El projecte de micromecenatge és a Quorum Llibres.



http://quorumllibres.cat/data/cache/380x380/portada.pngQui no coneix la principal icona del dadaisme, l’urinari, la «Fountain» de Duchamp? Qui no recorda l’impacte de trobar un dels seus objectes, anomenats «ready-mades», en una sala de museu?

Darrere aquestes obres que formen part de la Història de l’Art hi ha la figura enigmàtica de Marcel Duchamp. Amb els seu silenci (sobrevalorat, segons Beuys), el seu iconoclasme i la radicalitat de les seves obres va ser principal sospitós del dadaisme, declarat àrbitre pels surrealistes i referent de la nova generació pop als anys 60. De fet, el seu caràcter iconoclasta ha transformat l’obra d’art i la seva relació amb l’espectador.

Però tot i ser una figura clau dels principals moviments del segle XX, no és un personatge mediàtic com Picasso o Dalí. Duchamp no deixà memòries ni diaris, evitava les entrevistes i la publicitat. Per als duchampians, segueix sent una figura misteriosa.

Quina és la seva història? En aquesta biografia il·lustrada, Gerard Pàmies ens passeja per la seva vida des dels orígens bohemis a París, on desenvoluparia el seu cubisme; pel Nova York d’entreguerres, on seria figura central del dadaisme; i la seva estada a Buenos Aires, i els estius a Cadaqués, on cultivaria una gran amistat amb Dalí.






Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada