10 de maig 2019

Arriba la 35a edició del Concurs de Còmics Ciutat de Cornellà

http://www.cornella.cat/files/noticias_iconos/1850/PortadaComic19_p.jpgJa s'ha obert la convocatòria per participar al 35è Concurs de Còmics Ciutat de Cornellà. Hi poden participar joves d'entre 12 i 16 anys, a la categoria júnior, i fins als 30 anys, a la categoria sènior. El tema i la tècnica són lliures, tot i que els personatges han de ser de creació pròpia i inèdits. Les obres es poden presentar en castellà o en català fins al 28 de juny inclòs.

També s'ha convocat el 26è Premi Ivà al millor historietista professional, que serà triat mitjançant votació popular, a partir de la proposta de candidats dels membres del jurat del Concurs de Còmics i de col·laboradors i patrocinadors d'aquest. Podeu realitzar les vostres votacions emplenant el formulari de votació via web (link en aquesta pàgina). Les candidatures d'aquest any són: Enrique Ventura, Jaime Martín, Max, Miguel Gallardo, i Montse Clavé.

El Premi es va establir l'any 1994 després de la mort sobtada del Ramon Tosas, "Ivà", al juliol de 1993. Es van iniciar converses amb dos amics seus i dibuixants de El Jueves, Jorge Ginés, "Gin", i Miguel Á. García, "Maikel" i, finalment, es va acordar crear i establir aquest Premi, amb el suport de la dona de l'"Ivà", la Glória Sánchez.

Durant l'any 1985 es va iniciar el primer Concurs de Còmics, una aposta cultural adreçada als joves per promoure la creació artística i que amb la seva mirada irònica, transgressora, fos un mitjà d'expressió juvenil. Pel concurs han passat autors com Albert Monteys, Pedro Vera o Berto Romero, entre d'altres. Durant aquests últims anys, nous valors han sorgit com Igor Fernández, Joan Cornellà, Bea Tormo (Triz) i Martín Romero.

WEB del Concurs de Còmics
Bases del 35è concurs de còmic “Ciutat de Cornellà” 
Formulari de votació 'Premi Ivà'



Informació aportada per Jaume Tugores   


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada