05 de març 2019

Novetat de febrer de Fonoll: "A cop d'humor (o no)" d'Ermengol

Aquest passat febrer, Editorial Fonoll va treure com a novetat un recopilatori de vinyetes de l'humorista gràfic Ermengol titulat A cop d'humor (o no), publicades als diari La Mañana, el qual el seu pròleg és del president Carles Puigdemont.


Ja a la venda!

 
A cop d'humor (o no), d'Ermengol
Col·lecció: Quaderns
Rústic - 136 pàgines - 24x17 cm - Color
ISBN: 978-84-948976-2-7
16€ 
  

Amb pròleg de Carles Puigdemont, el llibre barreja l’humor amb la turbulenta realitat que vivim. 

Inclou l’humor gràfic de l’Ermengol i els textos de diverses personalitats del moment.

Aquest no és un llibre només per fer riure. És un llibre per fer pensar. Pensar amb humor subtil o ferotge, dolç o àcid, encara que la realitat no faci gràcia. Connectar amb el nostre món íntim a través de l’humor gràfic, que és alhora una eina fonamental per a la cultura col·lectiva. Aquest és un recull de vinyetes que desenes de periodistes, polítics, escriptors i activistes acompanyen amb la seva veu crítica.

Els dibuixos de l’Ermengol, punyents i esmolats, són un esclat resplendent d’ironia i colors que vol passejar, en aquest llibre, pels últims temps de la realitat que vivim. Com no podia ser altrament, la petja de l’1 d’octubre de 2017 hi és molt present.

Armengol Tolsà Badia, Ermengol, neix a Canals (Córdoba-Argentina) el 1958. Comença a publicar els seus dibuixos el 1979 a la revista d’humor Hortensia (Córdoba). S’instal·la a Catalunya el 1985. Ha col·laborat al diari Segre, al Diari d’Andorra i a altres publicacions d’àmbit local, nacional i internacional. Ha estat director d’art de l’Editorial Orsai i director de la revista satírica La Quera de Pagès Editors. És autor de diversos llibres, entre els quals destaquen Ermengolarium (Milenio, 1999), RIP (Milenio, 2005) i LACTOgraphies (Ob Stare, 2009). En el camp de l’educació artística, inaugura l’Escola Ermengol el 2016. Actualment publica acudits gràfics al diari La Mañana.

Alguns dels autors que comenten les seves vinyetes a A cop d’humor (o no) són Marta Alòs, Josep Valtonyc, Txell Bonet, Jordi Borràs, Mireia Boya, Francesc Canosa, Manuel Delgado, Albano Dante Fachín, David Fernández, Anna Gabriel, Lídia Heredia, Bernat Puigtobella, Gabriel Rufián, Màrius Serra, Meritxell Serret, Bea Talegón, Mònica Terribas, Ramon Tremosa o Blanca Llum Vidal, entre d’altres.Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada