08 d’octubre 2018

Elsa Brants, creadora del manga "Sálvame, Pythie", convidada al Saló del Manga

La reconeguda autora francesa Elsa Brants, creadora del manga Sálvame, Pythie que arriba ara a Espanya de la mà de LetraBlanka Editorial, presentarà la seva obra al XXIV Saló del Manga de Barcelona.


ELSA BRANTS, CREADORA DEL MANGA SÁLVAME, PYTHIE, ASSISTIRÀ A XXIV SALÓ DEL MANGA DE BARCELONAELSA BRANTS, CREADORA DEL MANGA SÁLVAME, PYTHIE, ASSISTIRÀ A XXIV SALÓ DEL MANGA DE BARCELONA

A la fi dels anys noranta, Elsa Brants va conèixer a Guillaume Lapeyre, autor de City Hall que també publica LetraBlanka Editorial, amb el qual col·labora com a colorista en Giss, Crónicas de Magón (Rossell Ediciones). Aquesta faceta la seguirà treballant en el temps, continuant el 2005 al costat del guionista Eric Cobeyran i la il·lustradora Alice Picard en la sèrie Weëna (Norma Editorial). Amb ells dos també publica Okhéania per Dargaud i fa un salt professional gràcies a Lily, còmic d'aventures i fantasia heroica per a nens de l'editorial Dupuis en què s'ocupa del dibuix, mentre que Nykko signa un guió completament mut.

Gràcies a aquesta trajectòria es llança com a autora completa en 2014 amb l'obra Sálvame Pythie, composta en total de cinc volums, que ha tingut excel·lents crítiques al seu país d'origen i li ha valgut ser coneguda (en paraules del periodista Jeremy Engler) com "la mangaka francesa més hilarant de la seva generació" i Le Monde la va considerar "una de les autores pioneres del manga francès".
 
Actualment està treballant en una nova obra que veurà la llum a França i Japó, gràcies a l'editorial Kana i a una editora del país Nipó, en la qual parlarà d'ella i la seva experiència com a mangaka francesa. Segons ella explica, "Al Japó, el públic en general no entén per què estimem tant el manga a França i la idea és respondre". És també una dels gairebé vint autors que s'han unit per participar en l'homenatge al llegendari Osamu Tezuka que celebra la revista Tezuka Mix, amb motiu dels noranta anys del naixement del mestre.

Elsa Brants signarà exemplars de la seva obra a l'estand de LetraBlanka el dijous de 17:00 a 18:30 hores, divendres i dissabte de 17:30 a 19:00 hores i el diumenge de 12:00 a 13:30 hores.


 Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada