09 de març 2018

David Lloyd, Jamie Delano, Dave McKean i Shea Fontana convidats al Saló del Còmic

Avui toca anunciar quatre nous convidats que estaran presents en el 36 Saló Internacional del Còmic de Barcelona. Tres, d'ells, noms clau en la línia Vertigo: David Lloyd, creador gràfic de V de Vendetta; Jamie Delano, guionista de Hellblazer i Animal Man i Dave McKean, portadista de la sèrie The Sandman. Tres autors imprescindibles amb els quals celebrarem el 25è aniversari del segell Vertigo de DC Comics. Però no són els únics creadors que ens acompanyaran en aquesta esperada cita. A Barcelona també hi haurà la guionista Shea Fontana, una de les responsables del fenomen DC Super Hero Girls. Aquests autors assisteixen al Saló del Còmic de Barcelona gràcies a la col·laboració d'ECC Ediciones.



David Lloyd va debutar com a historietista el 1977. El seu treball va començar a cridar l'atenció quan va assumir encàrrecs de la divisió britànica de la Marvel, on va jugar un paper fonamental en la gestació d'un popular lluitador contra el crim, Nightraven, precursor de la seva més il·lustre creació: V, l'icònic i subversiu protagonista de V de Vendetta, ideat juntament amb Alan Moore el 1981, a les pàgines de la revista Warrior. De llavors ençà, Lloyd ha treballat per a gairebé totes les editorials del Regne Unit i per a algunes de nord-americanes, com DC Comics, destacant la seva aportació a Hellblazer o a la sèrie limitada Frecuencia Global. Recentment, ECC Ediciones ha publicat una nova edició de V de Vendetta, en format cartoné. Podeu seguir a David Lloyd al seu compte de Twitter @LFORLLOYD i al web www.lforlloyd.com.

El guionista Jamie Delano, nascut a Northampton, Anglaterra, va formar part de l'onada d'autors britànics que van arribar als Estats Units durant la dècada dels vuitanta seguint l'estela d'Alan Moore i d’altres compatriotes. Fou el primer guionista de Hellblazer, de la qual se’n va encarregar durant gairebé quatre anys, i també el substitut de Grant Morrison a la primera col·lecció d'Animal Man. És per això pel que, avui en dia, se’l considera un referent de l’embrionari segell Vertigo. ECC Ediciones ha recuperat tota la seva etapa a la sèrie de John Constantine a través de tres volums integrals. El web oficial de Jamie Delano és www.jamiedelano.co.uk i el seu compte de Twitter @jamiedelano.

Pel que fa a Dave McKean, ha il·lustrat nombrosos llibres i novel·les gràfiques guardonades, entre les quals s’hi compten Orquídea Negra i Asilo Arkham. També ha creat les il·lustracions i el disseny de totes les cobertes de la famosa sèrie Sandman, de Neil Gaiman. Ha escrit i il·lustrat Cages, obra guanyadora dels premis Harvey, Ignatz, International Alph-Art i La Pantera. Ha creat centenars de cobertes per a CDs, llibres i còmics, i enginyat campanyes publicitàries per a empreses de tot el mon. Resideix al sud-est d'Anglaterra, on va viure i va pintar Paul Nash, el gran protagonista d'un dels seus darrers projectes transmèdia, Black Dog: Los sueños de Paul Nash. Teniu tota la informació actualitzada sobre el treball de Dave McKean al web www.davemckean.com i al seu compte oficial de Twitter @DaveMcKean.

Per la seva banda, Shea Fontana, és guionista de cinema, televisió i novel·les gràfiques. Les seves obres inclouen els curts animats de DC Super Hero Girls, especials de televisió i pel·lícules, Dorothy and the Wonders of Oz, Doctora Juguetes, Los 7E, Whisker Haven Tales with the Palace Pets, Disney on Ice, i el llargmetratge Crowning Jules. Al costat del dibuixant Yancey Labat, ha desenvolupat els especials DC Super Hero Girls: Crisis en los finales, DC Super Hero Girls: Hitos y mitos, DC Super Hero Girls: Verano en el Olimpo i DC Super Hero Girls: Tiempos pasados en Super Hero High. També ha aportat el seu talent a l'actualitat de l'Univers DC, amb una petita etapa a les pàgines de Wonder Woman. Per estar al dia de la seva feina us recomanem que visiteu la seva pàgina web www.sheafontana.com i el seu compte de Twitter @SheaFontana.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada