06 de novembre 2017

Crònica del XXIII Saló del Manga de Barcelona

Del dimecres 1 al diumenge 5 de novembre, va tenir lloc el XXIII Saló del Manga de Barcelona, enguany i de manera excepcional sent una edició de 5 dies també altre cop amb ampliació d'espai, un total de 75.000 metres quadrats repartits entre cinc palaus i la plaça Univers, i amb una assistència de 148.000 persones. 




Des de ComiCat  hi hem tornat a assistir. Com a acreditats, s'entrava directament al Palau 1, entrant-hi per un accés diferent al de les altres edicions. En aquest palau hi havia diverses botigues de marxandatge, l'àrea de gastronomia japonesa amb els seus restaurants i la seva zona de tallers, i l'exposició Tamashii Nations 10th World Tour, on s'hi podia contemplar una selecció de les millors figures i propers llançaments celebrant els 10 anys de la companyia Tamashii Nations-Bandai.


Sortint a la plaça Univers hi havia la infraestructura de l'escenari on s'hi han celebrat diferents actes, entre musicals i cosplay. Des de la plaça, es pot accedir als Palaus 1, 2, 4 i 5.


Al Palau 5 era on hi havia l'exposició dedicada als robots i hi tenien lloc les activitats relacionades amb aquests, sent en Mazinger Z un dels protagonistes d'aquest Saló. A la planta superior, l'Auditori, era l'espai on s'hi feien les projeccions i les trobades amb autors.



Al Palau 4, al llarg dels seus diferents nivells era on tenia lloc els tallers de cosplay, youtubers, manga, anime i impressores 3D, combinant-ho amb diverses exposicions, com les dedicades a Jirô Taniguchi, mort el febrer d'enguany, i la dels 100 anys d'animació japonesa.  



Al Palau 2 era on hi havia el gruix de llibreries i altres botigues de marxandatge com els estands de les editorials. Així doncs a l'estand de Planeta Cómic vam veure que el primer volum de Bola de drac Super hi tenia un lloc destacat.


L'ala dreta de la planta baixa d'aquest Palau estava dedicat exclusivament a Nintendo. Justament en aquest en la planta baixa vam poder copsar una millora en l'organització prioritzant l'espai en els moment de més aglomeració de gent. El pis superior del Palau 2, hi havia la part dedicada a L'Esperit del Japó, ja present des d'algunes edicions, on a part de tenir-hi lloc diferents tallers més de caire cultural, i on també hi havia la sala d'actes, també hi havien diverses exposicions. Una estava dedicada a Les Arts Marcials Antigues al Japó



 
Una altra era la de L'Ambaixada Keichô: El cristianisme a Japó, on s'hi feia un repàs històric d'aquesta religió al país del sol naixent, com la persecució que van patir els japonesos cristians i els personatges més importants.
 
 

Altres exposicions que hi havien al pis superior del Palau 2, eren la de Bonsais i la de Kimonos, en la qual vam poder veure els tipus de kimonos propis en els casaments japonesos tradicionals. 



Propers llançaments de manga en català: 

Durant el Saló les editorials presenten les properes novetats que llançaran al mercat. L'única editorial que va parlar de manga en català, fou Planeta Cómic, i exclusivament en obres relacionades amb Bola de drac. Es publicarà la darrera etapa de Bola de drac Color que ens falta, la Saga del Gran Rei dels Dimonis Cor Petit (4 volums); quan s'acabi l'actual Saga Origen que s'està publicant, de la qual aquest novembre en sortirà el volum 4. De cara l'any que ve publicaran el Compendi vol. 4. El seu tercer volum es publicarà a finals d'aquest novembre, com a novetat de desembre. 



Preguntats sobre Bola de drac Super, continuaran amb la Sèrie Vermella el 2018, i el volum 2 sortirà al següent Saló del Manga de Barcelona, d'aquí a un any. Si s'avances el volum 2 en tot cas suposem que sortirà després de que s'hagin publicat els números corresponents de la Sèrie Vermella. Sobre els anime comics de la sèrie de Dragon ball Z sortiran en el futur però ara mateix estan centrats en l'edició a color del manga i queda en pausa fins que no l'acabin.  

I així tot passejant, vam poder gaudir del XXIII Saló del Manga. Abans del XXIV Saló del Manga, però tocarà visitar el 36 Saló Internacional del Còmic de Barcelona que tindrà lloc del dijous 12 al diumenge 15 d'abril de 2018.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada