07 d’abril 2017

Crònica del 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona

Del passat 30 de març al 2 d'abril va tenir lloc el 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona, amb canvis importants respecte les ubicacions dels diferents elements que el composen. Enguany el Saló del Còmic ha comptat amb 118.000 visitants. 


Des de ComiCat  hi hem tornat a assistir. Estant acreditats, s'entrava directament al Palau 1, espai on enguany hi havien tots els estands de les editorials i botigues de diferent temàtica. Sense dubte, una primera volta de reconeixement era necessari per ubicar les coses al seu lloc i així orientar-te més fàcilment. Així per exemple, passant per l'estand de Planeta Cómic vam veure que Bola de drac Super tenia el seu protagonisme tot just entrar-hi.


Sortint a la Plaça Univers, ens trobàvem una gran carpa que cobria l'exposició Còmics en vol, amb presència d'avions i destacant aquells còmics on l'aviació n'és la protagonista, sobre tot en aquells de gènere bèl·lic.




Vam poder constatar que hi havia diferents obres que han estat publicades en català, en alguns casos prioritzant el títol en castellà.  




Una costa certament negativa, és que els textos explicatius en català estiguessin a la part exterior, fent que passessin força desapercebuts. Alguns exemple:


Des de la Plaça Univers ens podíem dirigir o bé al Palau 2 o al Palau 4. La planta inferior del Palau 2 estava tancada, d'aquí d'ubicació de les editorial i botigues al Palau 1.  A la planta superior del Palau 2 hi havien els estands d'entitats relacionades amb l'aviació, com també estands d'Star Wars, Star Trek i altres franquícies de ciència-ficció, i també els estands dels fanzines i dels auto-editors, els quals creiem que haurien d'haver estat al Palau 1. També hi hi havia la zona de videojocs amb la Nintendo Switch en primer terme i tres exposicions: Retratant Donald Trump, Fanhunter i Els viatges de Tintín.

 




Anant cap al Palau 4, era l'espai on al llarg dels seus diferents nivells hi tenien lloc els tallers, xerrades i el gruix d'exposicions. Començant per dalt de tot, al nivell 8 teníem, les exposicions de Superherois fora de controlLi deien Lucky Luke.
 


Al nivell 7 hi havia l'exposició de Milton Caniff, baixant al nivell 6 les exposició de l'Escola Joso, i baixant al nivell 5, les exposicions de Nimio, del Concurs escolar i la Beca Carnet Jove Connecta't al Còmic 2016, com també a l'espai del coreà Kim Jung Gi, el qual dibuixa directament sense esbós. 



Il·lustració de Kim Jung Gi

Un cop al nivell 4 ens trobàvem amb les exposicions de Will Eisner i Gaudí entre vinyetes, tenint com a còmic de referència Els fantasmes de Gaudí (Dibbuks, 2015), de El Torres i Jesús Alonso Iglesias. Alhora si mostrava diferents eines, estructures o repliques que el mateix Antoni Gaudi va utilitzar per crear les seves obres.
 



I ja al nivell 3 hi trobàvem les darreres exposicions del Palau 4, les del còmic Ekhö, Javi de Castro i la de la revista TBO que enguany es commemora el seu centenari. 


 

I així tot passejant, vam poder gaudir del 35 Saló del Còmic. Abans del 36 Saló del Còmic que tindrà lloc del 3 al 6 de maig de 2018, però tocarà visitar el XXIII Saló del Manga de Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada