06 d’abril 2017

Carles Santamaria, Premi Nacional de Cultura 2017

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ha anunciat aquest dimecres els deu distingits amb els Premis Nacionals de Cultura, que es lliuraran en una cerimònia a Rubí el pròxim 14 de juny. Entre els guardonats destaquen el cantautor de Xàtiva, Raimon, que aviat celebrarà una sèrie de 12 concerts de comiat dels escenaris, i l'assagista valencià Joan Francesc Mira.


Completen la nòmina de premiats, que enguany inclou disciplines com la publicitat i el còmic, l'editor d'Edicions de 1984 Josep Cots, la fotògrafa Maria Espeus, la Fundació Apel·les Fenosa, el músic Hèctor Parra, el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, el cineasta Albert Serra, l'actriu Emma Vilarasau i Carles Santamaria, periodista, guionista i director del Saló Internacional del Còmic de Barcelona i del Saló del Manga de Barcelona. El premi a Carles Santamaria se li concedeix per la seva tasca en favor del còmic des de fa 30 anys com a creatiu, divulgador i director de certàmens d'èxit.

Carles Santamaria (Barcelona, 1963) 

foto
Per haver situat el dibuix, el còmic i la il·lustració com una de les millors vies per promoure la lectura i el coneixement entre el públic en general i, especialment, entre l’infantil i el jove amb l’impuls del Saló Internacional del Còmic (1994-1996) i del Saló del Manga (1995) a Barcelona. Les exposicions Els periodistes en el còmic (1989) i Els anys 80 en el còmic (1990) d’aquest periodista, guionista i gestor cultural, així com la seva contribució a la mostra La factoria d’humor Bruguera (2005), van significar una recuperació històrica indispensable del còmic contemporani i la seva adaptació reeixida de la novel·la Victus, d’Albert Sánchez Piñol, al llenguatge del còmic és una mostra del seu alt coneixement d’aquest mitjà d’expressió.





Fonts: Ficomic i CoNCA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada