02 de novembre 2016

Crònica del XXII Saló del Manga de Barcelona

Aquest passat dissabte 29 d'octubre va obrir les portes el XXII Saló del Manga de Barcelona, enguany també altre cop amb ampliació d'espai, en afegir-hi el Palau 5, i amb un nou rècord d'assistència, 142.000 persones.


Des de ComiCat  hi hem tornat a assistir. Com a acreditats, s'entrava directament al Palau 1 trobant-hi l'àrea de gastronomia japonesa, on al centre s'hi feien els tallers de cuina.


Sortint a la plaça Univers hi havia la infraestructura de l'escenari on s'hi han celebrat diferents actes. I a partir d'aquí es pot accedir als Palau 2, 4 i 5.


Tot just entrant al Palau 2, ens trobem amb dues exposicions la de Yokai, Kaiju i Mecha de Tomás Hijo, i l'altra la de Yo-kai Watch, franquícia protagonista d'aquest Saló.
 



En direcció a l'esquerra ens trobàvem amb l'exposició de dedicada a la Belén Ortega, autora del cartell del Saló d'enguany. Amb una mostra de les seves obres més recents com Marc Márquez. La història d'un somni (Norma, abril 2016), i el primer volum de Millenium Saga (Dupuis, octubre 016). 



A l'ala dreta del palau, hi havia la Zona de Videojocs, amb Yo-kai Watch i les properes edicions Sol i Luna de Pokémon com a protagonistes.

A l'ala posterior del Palau 2, hi havia l'exposició de L'art de Pokémon. Aquesta franquícia també ha estat protagonista d'aquest Saló en motiu de la presència dels seus autors del manga, Hidenori Kusaka i Satoshi Yamamoto, obra que està sent publicada per Norma Editorial



Al pis superior del palau 2, hi havia la part dedicada a L'Esperit del Japó, en la qual hi havia diverses exposicions. Una és la de Literatura i Manga. Una mostra de com el manga ha adaptat obres de la literatura japonesa i asiàtica, sent un dels més coneguts el cas de Bola de drac, on el seu primer arc argumental és una adaptació de Viatge a l'Oest.



Un altra exposició present fou la dedicada a Miyamoto Mushashi, (1582-1645), que fou un cèlebre samurai, mestre d’esgrima, artista cal·lígraf i pintor.



Altres exposicions que hi havien al pis superior del Palau 2, eren la de Bonsais, la de Kimonos o l'exposició de ceràmica de Chisato Kuroki.

El Palau 4, era on tenia lloc els tallers de Cosplay, Videjocs, Youtubers i Manga i Anime. A partir d'aquest es podia accedir al nou espai, el Palau 5, on la seva planta baixa estava dedicat als monstres japonesos, els Kaiju, havent-hi un  ring on s'hi feien "softcombats", és a dir combats amb armes toves, o també combats entre gent disfressades de monstres. A la planta superior, l'Auditori, era l'espai on s'hi feien les projeccions i les trobades amb autors.


 



 

Un altra exposició que hi podíem trobar és la de Els orígens del manga. Tot i que el manga que coneixem avui en dia és deu a gran manera a Osamu Tezuka, ja temps abans hi ha van haver diferents expressions en les quals hi trobem les arrels del manga.





Propers llançaments de manga en català: 

Durant el Saló les editorials presenten les properes novetats que llançaran al mercat. L'única editorial que va parlar de manga en català, fou Planeta Cómic, i exclusivament en obres relacionades amb Bola de drac. Es publicarà la primera etapa de Bola de drac Color, la d'en Goku petit, amb la Saga de l'origen i la Red Ribbon (8 volums); segurament quan s'acabi la Saga del Monstre Bû, que tot just han començat a publicar ara. També publicaran l'anime còmic de la pel·lícula Dragon Ball Z: La resurrecció de F,  com també el Compendi 3, el qual el segon es publicarà finals de novembre. 


 


A més a més també van anunciar la publicació del manga de Dragon Ball Super, en dos formats diferents, en volum normal i en format còmic-book seguint la numeració de la sèrie vermella (de moment 5 números). Ambdós edicions seran publicades en català (havent-ho preguntat a l'editorial via Facebook). En aquest segon cas s'iniciarà amb el número 212, però sent estrictes aquest número no té sentit ja que no és la continuació del número 211, ja que aquest és de l'epíleg amb l'Ûb i la Pan, i DB Super se situa entre la derrota d'en Bû i l'aparició d'aquests personatges, doncs en la dècada que passa entre els dos esdeveniments. 



La futura novetat que en principi no està prevista el seu llançament en català és Naruto Gaiden: Nanadaime Hokage to Akairo no Hanatsuzuki (Naruto Gaiden: El setè Hokage i el mes de la primavera escarlata). 




I així tot passejant, vam poder gaudir del XXII Saló del Manga. Abans del XXIII Saló del Manga,  però tocarà visitar el 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona que tindrà lloc del dijous 30 de març al diumenge 2 d'abril.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada