04 d’octubre 2016

Supercatalà 3.0 La desconnexió

Títol: Supercatalà 3.0 La desconnexió
Autors: Olga Resina (Il·lustració i guió), Nani Blasco (Pròleg)
Publicat per: Ooso Còmics, maig 2016.
Format: Rústic, 50 pàgines, Color
Preu: 8€






El passat mes de maig ens va arribar el tercer volum de l'obra editada per Ooso Còmics: Supercatalà 3.0 La desconnexió. La temàtica de fons és la mateixa que el primer volum: crisi, corrupció, problemes socials, tot el que es viu a dia a dia. 

El final del segon volum de Supercatalà, ens trobàvem amb l'heroi, l'Almo, greument ferit. En aquest nou volum, ja a l'hospital, per sort sobreviu però la seva vida igualment corre perill. El senyor Mordor sospitant que hi ha la possibilitat que se n'hagi sortit, mou fils per trobar-lo i rematar la feina. Aquí es on entren en joc els amics de l'Almo, l'Spocki i la Cata, els quals i en especial ella obtindran les eines i els mitjans per intentar salvar la vida del seu amic.

Aquest volum està ple d'homenatges. Per començar les primeres pàgines fan referència a la saga de pel·lícules Matrix. També en una vinyeta, hi fa aparició un dels metges més coneguts de la ficció, el Dr. House, i l'homenatge més especial és el de les superheroïnes dels còmics, com la Wonder Woman i la Catwoman, tal com veiem, ja que en aquest volum la Cata agafa importància i fa els primers passos per esdevenir una superheroïna a la seva manera. Per altra banda, en aquest volum, també hi ha el seu missatge social, que s'ha vist, en els anterior volums. En aquest és fa una crítica la pèrdua de la qualitat sanitat pública, tot afavorint-ne la seva privatització. A més a més, en un curt capítol extra, que no té res va veure amb l'argument principal, es fa una crítica a tal com es gestiona la crisi dels refugiats provinents de Síria. 

Així en aquest volum, tot agafant rellevància la Cata en el nou paper que agafa, esperem l'arribada del futur quart volum, en el qual podem esperar que el Supercatalà tornarà a entrar en acció, per defensar a tot ciutadà que realment ho necessita.


Llop Segarrenc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada