03 de març 2016

La generació 2.0 d'il·lustradors tindrà una exposició al Saló del Còmic de Barcelona

La il·lustració es difon cada vegada més per les xarxes socials, més enllà dels suports tradicionals com les revistes o els llibres. Tenim una generació de joves talents que saben utilitzar internet i les xarxes socials per divulgar i promocionar amb èxit el seu treball, potenciant la complicitat i interactivitat amb els seus nombrosos seguidors. El Saló Internacional del Còmic de Barcelona vol donar fe d'aquest explosiu boom d'artistes amb l'exposició Ilustr@, que mostrarà obres originals i digitals de 15 d'ells: Amaia Arrazola, Paula Bonet, Ricardo Cavolo, Raquel Córcoles, Juan Díaz-Faes, Agustina Guerrero, Maria Herreros, Óscar Llorens, Gabriel Moreno, Mundopiruuu, Marta Nael, Ana Oncina, Laura Pacheco, Pedrita Parker i Conrad Roset.


A través dels seus diversos i diferenciats estils, tots ells representen un gran nombre d'artistes vocacionals, els treballs són exemple de les múltiples formes en què la il·lustració pot manifestar-se i arribar al públic. Alguns enfoquen les seves obres cap a la publicitat, altres prefereixen desenvolupar una faceta més pictòrica, altres es decanten cap al còmic o la vinyeta gràfica, molts publiquen llibres, i la majoria compagina diferents formes d'expressar el seu art, però tots han sabut crear una marca pròpia que els caracteritza i que fomenten des dels seus diferents perfils d'Internet. Marques amb les que en alguns s'han rebatejat, com Agustina Guerrero, amb el seu àlter ego La Volátil; Raquel Córcoles, transmutada com Moderna de Pueblo; Álex de Marcos, convertit en Mundopiruuu, o Pedrita Parker, que oculta l’Estefi Martínez.

Són protagonistes d'un fenomen, en molts casos nascut a les xarxes, que no ha passat desapercebut a la indústria editorial, que en els últims anys ha donat visibilitat a diversos d'ells en forma de llibres. Per citar-ne alguns, Roset, amb Muses, Bonet amb 813 i Qué hacer cuando en la pantalla sale The End, Oncina les seves histories de Croqueta y empanadilla, Pedrita Parker amb Esa cosa (extraña) llamada amor, Cavolo con Vida indie o la seva Historia ilustrada de la música, Arrazola amb Cosas que nunca olvidarás de tu Erasmus... Altres tenen novetat imminent en llibreries, com Juan Díaz-Faes, Maria Herreros (Marilyn tenía once dedos en los pies) o Mundopiruuu (Hipster de extrarradio). 

La periodista cultural Anna Abella d'El Periódico de Catalunya és la comissària d'aquesta mostra. Destaca el seu gran coneixement del món del còmic i la il·lustració, unit a una dilatada trajectòria professional.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada