25 de febrer 2016

Frank Miller, un dels autors més importants del còmic mundial, convidat al Saló del Còmic de Barcelona

El 34 Saló Internacional del Còmic de Barcelona serà una de les edicions més recordades per tots els assistents. No només pel rècord d'espai ocupat i activitats presentades, sinó també pel renom dels seus convidats. Als noms ja anunciats se sumarà el de Frank Miller. El veterà autor, un dels autors més importants de la història del còmic, acudirà al Saló del Còmic de Barcelona com a convidat d'honor, gràcies a la col·laboració d'ECC Ediciones amb FICOMIC.


Frank Miller (Olney, Maryland, Estats Units) va iniciar la seva trajectòria professional a la fi dels anys 70, signant les seves primeres col·laboracions amb editorials com Gold Key, Marvel i DC Comics. Després de passar per capçaleres com Spectacular Spider-Man o Daredevil -on ja va acreditar la seva talent- es va convertir en un dels autors més destacats en la història de DC Comics gràcies a una sèrie de projectes avui reconeguts com clàssics. Amb Ronin (1983-1984) va sintetitzar la influència de la bande dessinée europea i del còmic oriental, inspirant-se en dos referents del manga com Kazuo Koike i Gôseki Kojima. I els seus projectes relacionats amb Batman van marcar un abans i un després pel to i els recursos narratius emprats, per impulsar la utilització de nous formats i tècniques d'impressió, i per imaginar el passat i el futur del personatge acompanyat d'autors de la talla de David Mazzucchelli, Jim Lee, Klaus Janson i Lynn Varley. Ens referim a Batman: El regreso del Caballero Oscuro (1986), Batman Año uno (1987), Batman: El contraataque del Caballero Oscuro (2001-2002) i Batman: All-Star (2005-2008).

A la seva bibliografia també destaquen obres com Daredevil: Born Again, Elektra: Asesina i Elektra Lives Again. Però durant la dècada dels noranta es va centrar en el desenvolupament de projectes personals, convertint-se en un referent del còmic independent americà gràcies a títols com Hard Boiled, la saga de Martha Washington, Sin City i 300. Una trajectòria reconeguda amb dos Premis Harvey i sis Premis Eisner.

El talent de Miller ha traspassat les fronteres del còmic, ja que va codirigir l'adaptació cinematogràfica de Sin City i la seva seqüela Sin City 2: Una dama por la que matar, va exercir de productor executiu al llargmetratge 300 i va dirigir en solitari la translació a la gran pantalla de The Spirit, de Will Eisner.

Aquesta és una ocasió molt especial, ja que serà la primera vegada, en tota la seva llarga i reeixida trajectòria, que el prestigiós Frank Miller visiti com a convidat d’honor una convenció espanyola i serà el Saló Internacional del Còmic de Barcelona, ​​just a temps per commemorar el 30 aniversari de Batman: El regreso del Caballero Oscuro i coincidint amb el llançament de la seva esperadíssima seqüela: Caballero Oscuro III: La raza superior, sèrie limitada de vuit lliuraments desenvolupada en col·laboració amb Brian Azzarello, Andy Kubert i Klaus Janson.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada