01 de novembre 2015

137.000 visitants al XXI Saló del Manga de Barcelona

El XXI Saló del Manga de Barcelona, ​​organitzat per FICOMIC, ha tancat aquesta vespre les seves portes havent rebut 137.000 visitants, xifra que marca una nova fita en la seva història. Un any més, el certamen comptava amb un espai ampliat: dels 50.000 metres quadrats de superfície ocupada en l'edició del 2014, s'ha passat als 60.000 en aquesta edició.



La xifra final suposa un increment d'un 5.4% respecte a l'any passat, quan van assistir 130.000 persones a l'Saló (115.000, el 2013). En paraules de Pilar Gutiérrez, directora del Saló del Manga de Barcelona, ​​"El Saló del Manga ha suposat un any més el retrobament de milers de seguidors de la cultura japonesa. L'ampliació de l'espai firal ha permès augmentar el nombre d'assistents al certamen. Amb tot, l'expectativa aixecada ha estat enorme. Després de 21 anys el públic segueix sent fidel al Saló del Manga de Barcelona i no fa més que augmentar, any rere any, la il·lusió en ell dipositada ".

C
om cada edició, els milers d'otakus que s'han acostat al Saló durant les quatre jornades del certamen han pogut descobrir els últims títols manga i tot el relacionat amb ells i els seus protagonistes. Els dibuixants convidats com Inio Asano, autor de Buenas noches, Punpun, Tetsuya Tashiro (Akame ga kill!), i Io Sakisaka, autora de Aoha Ride, han estat unes de les principals atraccions del certamen, protagonitzant trobades amb els seguidors i oferint Classes magistrals de manga que han centrat l'atenció desenes d'assistents. Altres dels grans noms d'aquesta edició han estat la parella formada per Aurora García Tejado i Diana Fernández Dévora, conegudes com Studio Kôsen; Florent Maudoux i Sourya que han presentat l'àlbum Rojo; el del productor de Saint Seiya: La llegenda del santuari, Yosuke Asama; així com els del director Tadayoshi Yamamura i del productor Norihiro Hayashida de l'última pel·lícula de Dragon Ball Z: Battle of Gods; i el del propi Tsuneo Sanda, il·lustrador japonès de Star Wars.

Un altre encert del certamen és el retorn de la zona de projeccions al recinte firal. En aquesta sala condicionada al Palau 4 s'ha pogut veure en primícia algunes de les sèries i pel·lícules més esperades pels seguidors del manga i l'anime. Un Palau que es complementava amb una zona de cosplay en què els aficionats han pogut participar en tallers i demostracions en viu. Gràcies a l'interès que han mostrat els aficionats podem anunciar que per a l'edició de l'any que està previst un augment de les seves activitats per arribar encara a més públic.

Per la seva banda, els cosplayers i el J-Pop han tornat a comptar amb una presència notable en la programació amb els concursos (amb un especial Cosplay de Mario Bros inclòs), exhibicions i concerts realitzats sobre el Gran Escenari de la Plaça Univers. Loverin Tamburin, Wa League, Tancobuchin o Yami Tabby han estat alguns dels pesos pesats musicals d'aquesta edició.

Després de més de dues dècades, el Saló del Manga de Barcelona continua sent una finestra a la cultura japonesa. Mostra d'això és l'èxit aconseguit per segon any per l'espai anomenat L'Esperit del Japó, que ha reflectit la veritable essència nipona amb una àmplia oferta d'activitats i exposicions com tallers de macrobiòtica -amb la presència de l'experta Mayumi Nishimura-, sessions de shiatsu, reiki, Kobido i meditació o la mostra de la relació de l'arquitectura japonesa amb Barcelona.
 
Un altre pilar cultural del Japó inclòs al Saló del Manga és el gastronòmic, de nou sinònim d'èxit. El sushi, un dels plats del Japó més coneguts al nostre país, ha tingut protagonisme de la mà del Ministeri d'Agricultura, Bosc i Pesca del Japó (MAFF) i de la presidenta de la Tòquio Sushi Academy, Sachiko Goto, que ha apropat l'art del sushi decorat als assistents al seu taller. I com aquest plat, igual de típic és el sake, promocionat a través d'una exposició i de diferents tastos que han comptat amb la presència de la mateixa Miss Sake, Sachie Ogawa.

Tot això és part del que han pogut viure les 137.000 persones que han passat pel XXI Saló del Manga de Barcelona d'un any amb destacades efemèrides: la del 30è aniversari de Super Mario Bros, la icona de Nintendo i el 70è aniversari de els bombardejos atòmics, recordats a través de l'exposició Mangas Atòmics i del testimoni personal de la supervivent de Hiroshima, Sadae Kasaoka.

El Saló del Manga de Barcelona i tot l'equip de FICOMIC, agraeix el suport i l'afecte que ha tingut per part del públic assistent, convidats i mitjans de comunicació que han col·laborat en el XXI Saló del Manga de Barcelona fent que s'hagi convertit en el gran èxit que finalment ha estat. Així mateix, agraïm el suport prestat pel Consolat General del Japó a Barcelona, Fundació Japó i el patrocini de Nintendo Ibèrica, gràcies als quals el Saló del Manga de Barcelona continua sent un referent mundial.

A hores d'ara, FICOMIC treballa al 34 Saló Internacional del Còmic de Barcelona, que tindrà lloc del 5 al 8 de maig de 2016 a Fira Barcelona Montjuïc. Per la seva banda, el XXII Saló del Manga de Barcelona es durà a terme del dissabte 29 d'octubre al dimarts 1 de novembres de 2016.

Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada