03 d’octubre 2015

Tallers de gastronomia japonesa al Saló del Manga

El XXI Saló del Manga de Barcelona organitza una nova edició dels tallers de gastronomia japonesa. L'espai està ubicat al Palau 1, on també es troba la zona de restauració japonesa. A més, en aquest espai tindrà lloc una exposició sobre el sake, mostrant tant el seu procés d'elaboració com les seves diferents varietats. Aquest any comptarem amb la presència de Miss Sake, Sachie Ogawa, la guanyadora d'un certamen organitzat al Japó per promocionar el sake arreu del món, que realitzarà diferents tasts de sake per donar a conèixer aquesta beguda. També comptarem amb tallers de Kazari-sushi o sushi decoratiu amb Sachiko Goto, directora de la Tokyo Sushi Academy, i la col·laboració del Ministeri d'Agricultura, Boscos i Pesca del Japó (MAFF). 

kazari-sushi-2-.jpg

Els xefs Mario Torres, de l'Associació d'Amics de la Cultura Asiàtica de Blanes, i Gerard Ninot, de Fundació Alícia i Alaska Seafood, faran una demostració d'Alta Cuina per a Otakus on faran ostentació de les tècniques culinàries més avançades aplicades a la cuina japonesa per sorprendre'ns amb artificis i diferents tècniques creatives. També faran un duel gastronòmic reproduint algun dels plats del menú definitiu i el menú suprem del cèlebre manga gastronòmic Oishinbo, que es presenta enguany com a novetat de Norma Editorial. Adelf Morales, xef del restaurant Topik, realitzarà el taller 5 tapes amb 5 parts diferents de la tonyina. El mestre Ryu Katano, del restaurant Waka, impartirà la demostració titulada Converteix-te en un mestre dels ganivets japonesos, on explicarà l'ús de diferents ganivets com el nakkiri bocho, el deba bocho o el yanagiba. Natàlia Mazarredo, del Consolat General del Japó a Barcelona, farà una demostració pràctica sobre Normes d'etiqueta a taula. Yoko Yakushiji, de The Matcha House impartirà la xerrada Tot sobre el te verd, que complementarem amb un tast de tes. El xef Mitsutaka Kawata realitzarà una demostració dels plats que serveixen a la barra japonesa de El Cercle. Sebastian Merlet, xef de Tomoe Doble Zer00, serà el protagonista del Taller de cuina fusió japonesa. A més de Minoru Nishiyama, xef precursor de Tokyo-Sushi, el primer restaurant japonès que va obrir a Barcelona, impartirà el taller de cuina Edomae Sushi a l'estil tradicional vs noves generacions al costat dels seus fills Ryusuke i Akira Nishiyama.

Amb l'objectiu que la comunitat japonesa resident al nostre país tingui un paper actiu, tindrà lloc un concurs de obentos o menjar japonès per emportar en què participaran famílies japoneses. El jurat d'aquest concurs estarà presidit pel Cònsol General del Japó i estarà compost per un prestigiós xef japonès, una mestressa de casa japonesa i un periodista gastronòmic. L'espai de gastronomia japonesa també albergarà una exposició dedicada al sake que recollirà una mostra de més d'un centenar d'ampolles diferents. Els tallers de gastronomia japonesa estan coordinats Roger Ortuño, de ComerJapones.com

Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada