28 d’octubre 2015

S'estrena el Cercador de comics en català


L'any 2011 l'editorial Glénat va publicar El còmic en català. Catàleg d'àlbums i publicacions (1939-2011), el primer llibre dedicat a la història del còmic en català. Fent un altre pas, ara el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona ha creat el primer Cercador de còmics en català en el marc de Uaaaaaaau... iuhu, pataplaf! Còmic en català. Aquesta campanya engegada el passat mes de març a la ciutat de Barcelona, té com a objectiu de donar a conèixer l'oferta de còmic en català i fomentar-ne la lectura i el consum.

El cercador de còmics en català del CNL de Barcelona és un catàleg en línia que permet consultar l'oferta de còmic en la nostra llengua i que inclou 738 referències de còmics editats en català des dels més famosos com Tintín, Bola de Drac, Corto Maltès, les aventures d’Astèrix, Mortadel·lo i Filemó, Naruto i Els Barrufets, entre molts d'altres, fins a l'obra d'autors com Oriol Garcia Quera, Juste de Nin, Quim Bou, Picanyol, Madorell, ...

El CNL de Barcelona acaba d'editar el catàleg de l'exposició Vinyetes: història del còmic en català que es donarà a conèixer al XXI Saló del Manga de Barcelona. El catàleg recull el contingut de l'exposició i l'amplia significativament.

Podeu veure el cercador aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada