01 de juliol 2015

101 acudits del senyor Ruc

Autors: Guillem Cifré
Publicat per: Edicions de Ponent, abril de 2015
Format: Rústic amb solapes, 120 pàgines, Color
Preu: 17€

En Guillem Cifré ens va deixar prematurament el maig de l'any passat justament quan se celebrava el Saló del Còmic de Barcelona. Tot i la seva important trajectòria en el món del còmic i la il·lustració, el meu primer contacte amb una obra seva fou amb la col·laboració de quatre pàgines de còmic al segon número de la revista Tentacles (primavera de 2014), sent un dels seus últims treball publicats en vida.

Enguany, doncs any després, Edicions de Ponent ha publicat com obra pòstuma 101 acudits del senyor Ruc, un recull dels acudits gràfics que Guillem Cifré va publicar al suplement Cultura d'El Punt Avui del primer de desembre de 2011 al 21 de març de 2014, incloent-hi dues vinyetes finals no publicades abans.

Les vinyetes mostren les peculiars situacions en que es troba aquest estrany personatge, el senyor Ruc, amb un rerefons quotidià, del dia a dia, divertits però també alguns de més punyents. La majoria són independents entre elles, ara bé hi ha algunes de manera consecutiva fan una petita història.

És doncs una obra en el qual ens divertirem tot contemplant les magnifiques i profundes il·lustracions en el seu significat, protagonitzades pel personatge del senyor Ruc.

Llop Segarrenc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada