18 de març 2015

El gènere negre brilla al Saló del Còmic amb una exposició dedicada a The Spirit

The Spirit és una de les grans sèries de gènere negre que ha donat el còmic. Va ser creada per Will Eisner (1917-2005), un dels grans mestres de la novel·la gràfica nord-americana. The Spirit celebra el seu 75 aniversari amb una gran exposició d'originals on es podrà veure pàgines de Will Eisner, així com d'altres autors que també han dibuixat el personatge, com els espanyols Jordi Bernet i Daniel Torres. La mostra es titula The Spirit: 75 anys a Central City i comptarà amb unes 40 pàgines originals.

the-spirit-1.jpg

Nascuda a les pàgines d'un suplement de premsa el 2 de juny de 1940, la sèrie narra les aventures de Denny Colt, un detectiu privat que col·labora amb la policia. Se’l dóna per mort després d'enfrontar-se amb el doctor Cobra, el primer dolent de la sèrie, però la seva mort és aparent i literalment surt de la tomba per convertir-se en The Spirit, un justicier emmascarat que viu de cobrar recompenses. A partir d’aquest moment, només revela la seva veritable identitat al comissari Dolan, amb qui continua col·laborant. Una intel·ligent barreja d’humor i gènere policíac, unida a una innovadora narrativa gràfica, ha fet de The Spirit un referent dels còmics.

The Spirit va ser publicada originalment entre 1940 i 1952, encara que tornaria en diversos moments amb noves historietes, realitzades pel mateix Eisner i altres autors. Des de finals de la dècada dels anys 80 del segle passat, han aparegut noves aventures de l'heroi de Central City realitzades per, entre d’altres, Alan Moore, Dave Gibbons, David Lloyd, Neil Gaiman, Kurt Busiek, Mike Allred, Eddie Campbell o els esmentats Daniel Torres o Jordi Bernet.

Will Eisner sempre va tenir una gran relació amb el Saló del Còmic de Barcelona. Ja va estar com a convidat al primer Saló del Còmic que es va celebrar el 1981 i des de llavors, sempre que la seva agenda li ho permetia, tornava regularment al certamen. Aquesta exposició The Spirit: 75 anys a Central City, centrada en l'aniversari del popular heroi emmascarat, també té per objectiu reivindicar la figura d'Eisner, un dels mestres del còmic.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada