20 de setembre 2014

La mostra "L'esclat creatiu a la Floresta" arriba a València

L'exposició sobre còmic i il·lustració es podrà visitar al Centre de Cultura Contemporània del 17 de setembre al 31 d'octubre. L'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València acull a partir del 17 de setembre la mostra "L'esclat creatiu a la Floresta – Sant Cugat. Còmic i Il·lustració". Una exposició organitzada per l'Octubre CCC amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat, que es podrà veure a la sala d'exposicions de l'equipament valencià fins al 31 d'octubre.

L'exposició fa un homenatge al món del còmic de Sant Cugat del Vallès, un valuós patrimoni artístic i cultural que es va gestar al districte de la Floresta durant la segona meitat del segle XX. A la Floresta van viure i van treballar dos dels grans referents del còmic i la il·lustració a nivell internacional: Josep Toutain i Josep Maria Berenguer.

L’exposició recull un gran nombre d’originals, il·lustracions, esbossos, publicacions, fotografies, etc. d’autors com ara Lluís Ribas, Pepe González, Fernando Fernández, Manfred Sommer, Josep Maria Beà, Bermejo, Picanyol, Carlos Giménez, Esteban Maroto, Richard Corben, Bernet, Horacio Altuna, Alfons Font, Xavier Mariscal, Max, Gallardo, Nazario, Shelton, etc.

La mostra ja es va poder veure a Sant Cugat, d'on en va sorgir la idea original, de l'11 de desembre de 2013 a l'1 de març de 2014 en diferents espais de la ciutat. El catàleg el podeu trobar aquí.

Acte d’inauguració: Dimecres 24 de setembre a les 19.00h. C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Amb Lluís Ribas (artista i comissari de l’exposició) i Álvaro Pons (crític de còmic). L’acte comptarà també amb la presència del sr. Xavier Escura, regidor de Cultura de Sant Cugat del Vallès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada