22 d’abril 2014

El còmic de l'Assemblea de Docents que posa nerviosos El Mundo i IB3

El còmic 'Els tentacles de les tenebres', editat per l'Assemblea de Docents de les Illes, explica la trajectòria política de la conselleria d'Educació des de l'etapa de Rafael Bosch fins a l'actual de Joana Maria Camps. La publicació ha despertat polèmica i ha estat blasmada pel departament d'Educació. Un departament, en paraules de l'Assemblea, 'en mans de gent poc representativa i molt agressiva i regressiva'. El còmic, distribuït aquests darrers dies, pretén explicar d'una manera divertida i clara el perquè de la indignació del món educatiu i l'origen d'aquest conflicte sense precedents.

Però allò que probablement no s'esperava ningú era la reacció que han tingut alguns mitjans de comunicació. IB3 i El Mundo han assegurat aquest cap de setmana que professors de l'IES Son Ferrer i l'IES Sureda i Blanes havien repartit exemplars del còmic als alumnes, informació categòricament desmentida per l'Assemblea.

L'Assemblea de Docents va respondre: 'Volem manifestar la nostra preocupació davant la publicació d'aquest tipus de notícies que semblen tenir com a únic objectiu l'enfrontament amb la resta de la societat i que no deixen de ser, des del nostre parer, calúmnies i difamacions i per això demanam una rectificació del diari El Mundo Baleares i també al locutor d'IB3, ja que creim que atempta contra el nostre prestigi i honor com a treballadors d'un centre públic.'

El locutor d'IB3 a qui fa referència el comunicat és Benet Oliver, presentador del programa 'El Faritol', que, una vegada desmentida la informació, va continuar acusant els professors d'aquests centres dient que havien repartit 'pamflets de propaganda partidista' als alumnes. Els professors de l'IES Sureda i Blanes també van desmentir aquesta informació. Vegeu aquest vídeo, on el locutor feia aquestes declaracions (minut 3).

Presentació avui del llibre 'Els tentacles de les tenebres. Un govern contra l'escola'

El còmic és el preludi de la presentació del llibre 'Els tentacles de les tenebres. Un govern contra l'escola', obra de Marcel·lí Guerrero --Alo Camps-- que es presenta avui a Ca n'Alcover (20.00).

Font: Vilaweb (cc)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada