02 de novembre 2013

Guanyadors dels Premis XIX Saló del Manga de Barcelona

El Saló del Manga de Barcelona atorga uns premis per reconèixer les millors obres de manga i anime publicades a Espanya entre l'1 de setembre de 2012 i el 31 d'agost de 2013. El mecanisme de votació dels premis és obert a tothom a través del web de FICOMIC. El període de votació va tenir lloc entre el 23 de setembre i el 15 d'octubre. Aquests guardons no tenen dotació econòmica.


Els guanyadors dels premis del XIX Saló del Manga de Barcelona:

Millor Shonen Manga: Ataque a los Titanes (Norma Editorial)
El shonen revelació al Japó amb més de nou milions de còpies venudes. Aquesta obra de tints apocalíptics de Hajime Isayama enfronta la raça humana amb els titans, gegantins monstres que devoren les persones per diversió.

Millor Shojo Manga: Fushigi Yûgi (EDT)
Yuu Watase ha concebut una aventura fantàstica ambientada en un institut. Dos col·legiales trobaran un misteriós llibre a la biblioteca anomenat L'univers dels quatre déus. Qui el llegeix obté un immens poder que li permet fer realitat els seus desitjos.

Millor Seinen Manga: Berserk (EDT)
La monumental saga de fantasia èpica de Kentaro Miura es va començar a publicar al Japó el 1988. Però a Espanya encara no s'havia editat de manera íntegra. EDT recupera l'edició d'aquest clàssic que explica la història de Guts, un mercenari orfe, i el seu periple per una terra mitològica.

Millor Kodomo Manga: El Profesor Layton y sus divertidos misterios (Norma Editorial)
El manga oficial del popular videojoc de Level-5 presenta els divertits casos del professor Layton, que posa la seva intel·ligència i dots deductives al servei de la humanitat.

Millor Manga d'autor espanyol: Bakemono (EDT)
En el marc de la sèrie Gaijin de EDT, Xian Nu Studio relaten la vida de Mayu, una noia òrfena i tímida que dóna un gir radical quan és adoptada per Evein, un caçador de Bakemonos (monstres) .

Millor sèrie o pel·lícula d'anime emesa en televisió: Bleach (Pierrot)
Noriyuki Abe va adaptar l'obra de Tite Kubo a la televisió i la va convertir en un fenomen. La sèrie segueix les aventures d'Ichigo Kurosaki, un adolescent que pot veure els esperits i interactuar amb ells.

Millor DVD o Blu-ray d'anime: El meu veí Totoro (Eone Entertainment)
Una de les obres mestres de Hayao Miyazaki. Studio Ghibli va produir aquest clàssic de l'animació el 1988 protagonitzat per una nena i un esperit del bosc anomenat Totoro.

Millor autor de manga en actiu: Takehiko Inoue (Ivrea)
El mític mangaka de Slam Dunk ha popularitzat el bàsquet al Japó gràcies a la seva sèrie de més de 30 volums. També s'ha endinsat en el món del bàsquet en cadira de rodes amb Real. És un dels autors més respectats al Japó.

Millor Fanzine: Malditos templarios de Fandogamia
En la línia dels còmics de paròdia, Malditos templarios reescriu la famosa saga de videojocs Assassin's Creed en una visió paròdica que introdueix elements contemporanis a l'època de les Croades.

A més Yoichi Takahashi, Shintaro Kago i Daisuke Nishio han rebut premis honorífics com convidats del XIX Saló del Manga de Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada