02 de novembre 2013

Crònica del XIX Saló del Manga de Barcelona

Aquest dijous 31 d'octubre va obrir les portes el XIX Saló del Manga de Barcelona, enguany amb ampliació de superfície, al Palau 2 de la Fira de Montjuïc, s'hi afegia el Palau 1, i enguany està dedicat a l'esport en el manga.


Una delegació de ComiCat, en Gargotaire i un servidor, en Llop Segarrenc, hi van anar el primer dia, essent doncs dia laboral el dia més fluix en quan a gent, i per tant amb l'avantatge de poder voltar pel recinte amb més espai.

Tot just entrar al Palau 2 hi trobem l'exposició Dragon Ball Exhibition dedicat a l'anime de Bola de drac Z. Cosa que vam comentar va ser que ja haurien pogut afegir textos en català.


Al seu darrere, hi ha trobem l'espai dedicat  als videojocs. Aquesta secció del Palau 2, però la vam passar de llarg anant a la secció on hi han els estands de les editorials. Un primer estand que vam visitar va ser el de Planeta DeAgostini Cómics, on entre tot el material, en vam destacar els toms 63 i 64 de Naruto en català, havent igualat l'edició en castellà.


Tot seguit vam passar per l'exposició One Piece i Toriko, mangues de Eiichiro Oda i Mitsutoshi Shimabukuro, dos sèries actualment estrelles de la Shônen Jump de Shueisha, on en els seus animes hi han hagut entrecreuament, i també n'hi ha un one-shot, que la mateixa Planeta DeAgostini, el regalava al seu estand, essent l'editorial que en publica els mangues a l'estat espanyol. 


Tot voltant per aquesta secció Palau 2, ens varem aturar l'exposició del IV Centenari de l'Ambaixada Keichô. Seguidament vam anar a la secció on hi ha l'escenari 2. Allà vam passar una estona a l'exposició sobre el Manga espanyol, i ep! compte amb l'imatge, un #etfelicitofill de cap a peus.


Tot seguit van tornar al recinte dels videojocs, entre altres, on ara sí el vam resseguir tot, per acabar a la secció de Gastronomia japonesa, on just llavors feien una xerrada sobre Kaiseki, l'alta gastronomia japonesa. Vam aprofitar l'esdeveniment per fer una parada per dinar. 

En tenir ja la panxa plena i en haver descansat una estona, em va passar per la meva ment: "Ep, hem voltat tot el Palau 2 però ni rastre de l'exposició del l'esport al manga", sort d'en Gargotaire que em va recordar que enguany hi havia un altre Palau, l'1. Així, sortint del Palau 2, travessant la Plaça Univers, vam entrar al Palau 1, dedicat als esports, temàtica del Saló. Efectivament allà hi havia l'exposició Manga en joc, comissionada per en Marc Bernabé, la qual en hi vam estar una llarga estona.



Aquí també hi ha l'estand de Ficomic. Coi ja l'haurien pogut posar al Palau 2, que és on hi ha més moviment i jo buscant un plànol tot el matí, punt negatiu!!!!. Al Palau 1 també hi ha un altre escenari dedicat als esdeveniments musicals i artístics. Després d'haver resseguit dit palau, vam tronar al 2, on vam passar una bona estona a l'espai de videojocs jugant al nou Pokémon XY, fent temps per un esdeveniment esportiu que ens va cridar l'atenció, l'exhibició de sumo que tindria lloc a les 5 de la tarda al Palau 1. Minuts abans de l'hora indicada ja hi vam fer cap, per agafar lloc i poder seure.



En fer-se l'hora, primerament se'ns va explicar la història del sumo, i tot seguit els dos combatents ens van mostrar tàctiques de combat i finalment van fer en vam realitzar, guanyant el combat el millor de dos de tres rondes. 


Certament va ser l'apunt més destacat del dia respecte la temàtica historio-esportiva-cultural japonesa. L'esdeveniment va durar una hora, i a nivell personal vaig tenir interès en anar a l'estand de Mision Tokyo on l'Àlex Santaló i l'Oriol Capitan Urías Estrada hi gravaven un programa de Hellfire Club, pero degut a que que no s'escoltava del tot bé, (pel programa esperaré que publiquin el podcast), primerament en Gargotaire i després jo vam decidir finalitzar la nostra visita al XIX Saló del Còmic de Barcelona.
 

Certament el dia va ser el més que idoni per poder-lo gaudir i visitar, essent dia laboral, tot i que en quan a activitats no n'hi ha tantes, ja que tant ahir divendres com avui dissabte es troba rebentar, fins i tot havent de limitar entrada. Si dijous vam considerar que hi havia massa espai, fins i tot desaprofitat, per aquests dos dies següents i encara falta demà diumenge, ha estat tot encert ampliar espai, i segurament en falti i tot. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada