17 de juliol 2013

El còmic balear s'exhibeix a Eivissa


L’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) va presentar en roda de premsa la l’exposició Herois. Els autors de les Illes Balears al mainstream americà, que gira a l’entorn de l’obra dels autors Paco Díaz, Guillem March i Tomeu Morey al mercat nord americà dels còmics de superherois. La mostra, comissariada per Juan Roig, romandrà oberta del 28 de juny al 19 de juliol a la Sala Capitular de l’Ajuntament d’Eivissa. Posteriorment aquesta mostra itinerarà per les altres illes i es podrà visitar a Formentera, a la sala d’exposicions de La Caixa a Sant Francesc des del 23 de juliol fins al 9 d’agost, i després de l’estiu a Menorca i a Mallorca.

El director adjunt de l’IEB, Antoni Vera, ha destacat durant l’acte el paper que tenen aquests tres autors illencs a la difícil indústria del còmic als EUA, especialment a les mítiques editorials Marvel i DC Comics. “Són autors reconeguts, amb premis a fires i festivals internacionals i que demostren amb la seva feina la bona salut del còmic balear”, ha assegurat Vera. El director de l’IEB també ha remarcat el seu compromís “amb la cohesió cultural de les Illes i amb la projecció exterior dels nostres artistes”.

A l’exposició es podran contemplar 30 obres originals de còmics del renom de X-Men, Wolverine, Catwoman, Hawkeye, Talon o Justice League, entre d’altres. A més, l’IEB ha editat el catàleg sobre l’exposició Herois. Els autors de les Illes Balears al mainstream americà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada