10 d’abril 2013

Recomanacions de còmic en català pel 31è Saló del Còmic de Barcelona

Demà obre les portes el  31è Saló Internacional del Còmic de Barcelona. Quatre dies intensos de vinyetes, xerrades, exposicions, presentacions de novetats i firmes moltes firmes, de les qual ComiCat ha fet menció a aquelles editorials de les quals obres seves publicades en català hi haurà els seus autors.

Tot seguit uns posem un llistat de novetats en català que hi podrem trobar, algunes de mitjans cap finals de l'any passat, però que hem volgut destacar.



Astiberri Ediciones
D'Astiberri, tot i que no ha tret cap novetat en català últimament, fem menció de L'hivern del dibuixant i d'Arrugues, ja que el seu autor, en Paco Roca, serà al corresponent estand de l'editorial firmant.  

Dolmen Editorial
Dolmen tampoc tampoc ha tret cap novetat en català recentment. L'última fou  Balears abans i ara #3 d'en Quim Bou, el qual ens el trobarem firmant el dissabte a l'estand de l'editorial.
 
Ediciones B
La novetat en català de B per aquest Saló del Còmic és  Mortadel·lo i Filemó. El cotxe elèctric, de Francisco Ibáñez, el qual dissabte a la tarda hi serà firmant.

Edicions de Ponent
De Ponent, mencionar l'última obra de Lluis Juste de Nin, La guerra dels besavis.

Ediciones La Cúpula
De La Cúpula mencionar la nova obra de Max (Francesc Capdevila), Vapor.

Editores de Tebeos
EDT malauradament no presentarà cap novetat en català, ja s'han vist forçats retardar la sortida de El senyor Romaní a finals de mes. Tot i així l'editorial té un ampli ventall de còmic en català, comencem mencionant pel seu catàleg de manga, on l'única en sèrie en curs és Cinturó Negre i esperant amb ansies que surti el seu 20 volum, per tant ja podeu anar comprant els toms anterior per donar-li un impuls, i evidentment mencionar els altres manga publicats que mantenen com Inu-yasha, Love Hina, Musculman, els shôjo Fushigi Yûgi i Sakura, la Caçadora de Cartes, i si encara no els teniu feu-vos (si n'hi ha) amb els packs de Kimagure Orange Road.

Entrant ja amb còmic "occidental" o "de la casa", mencionar la seva última novetat destacada de l'any passat, L'art de volar d'Antonio Altarriba i Kim. També mencionar les obres de la col·lecció Carnet Jove com Fills dels 80 d'Aleix Saló, Sóc de Poble de Raquel Corcoles o Sostres de Cristina Bueno.  Finalment també mencionar altres obres com Ramon Llull, Serrallonga, Terra Baixa o Torpedo. Resumint mireu-vos el seu catàleg. 

Editorial Base
Base està fent un gran treball per recuperar els balums de Jan i Trencapins, Els Barrufets o Benet Tallaferro

Grup62 (Estrella Polar i Fanbooks)
Del Grup 62, el qual en mica en mica les seves publicacions en català van creixent, sota la col·lecció Comic Books, primer mencionarem Joc de trons de George R.R. Martin del qual ja en tenim disponibles els 2 primers volums, el segon la novetat d'enguany. El primer publicat per Estrella Polar i el segon per Fanbooks
De Fanbooks destacar també el còmic Amy Winehouse, novetat de març d'enguany. El seu dibuixant, Javi Fernandez firmarà exemplars dissabte a les 6 de la tarda a l'estand de l'FNAC.

NetCom2 Editorial
NetCom2 es va estrenar a finals de l'any passat amb publicant en català amb Les aventures de Miquel Mena 1. Saltejadors d'ànimes, de Pablo Herranz i Jose Luis Povo

Norma Editorial
Les novetats en català de Norma per aquest Saló són Amb barret... o sense de Pilarin Bayés i La sèrie de la teva vida, el llibre de Marc Zanni i Joan Sanz, els quals l'editorial n'ha adquirit els seus drets de publicació.

També mencionar però la novel·la Avui m'ha passat una cosa molt bèstia, el primer llibre de Cròniques d'un heroi urbà, de Daniel Estorach, obra de la qual al Saló s'avançarà, regalant, el primer capítol de la seva adaptació en còmic.  El segon llibre de la trilogia, Identitats Secretes, que havia de ser també novetat s'ha retardat fins al juny.

Panini Comics 
De Panini recomanar Canallades Gràfiques de Raquel Garcia Ulldemolins, la qual el diumenge firmarà al Saló.

I recordar també que a partir de juny, Panini, continuarà amb la publicació de Bleach en català, per tant si us falta algun volum, a donar-li també un impuls a la seva publicació.

Planeta DeAgostini Comics 
Tot i que Planeta DeAgostini no treu cap novetat en català, recordem l'Edició 20è Anviersari de Bola de drac i també recordem que a partir de juny continuarà amb la publicació de Naruto en català, a doble ració mensual fins atrapar l'edició en castellà, al novembre de 2013. 

Random House Mondadori
D'aquest grup editorial recomanar la nova obra de l'Aleix Saló, Euromalson, i també la nova obra de Raquel Corcoles, Els capullus no regalen flors, sota el pseudònim Moderna de Poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada