07 de gener 2013

Quadrats màgics de webcòmics en català

Malgrat l'enorme variació temàtica i d'estils dels webcòmics que poblen la xarxa, sense necessitat de cap cara reunió per a elaborar una norma ISO ni res semblant, fa temps que entre els webcomicaires s'està establint de facto una mena d'estàndard consistent en oferir un quadrat màgic de 125x125 píxels per a què la gent que vulgui el pugui posar a la seva pàgina web segons el codi que posi a disposició el mateix autor. La gràcia està en què cada cop que es fa públic un nou lliurement del webcòmic, automàticament es canvia la imatge del quadrat que hi enllaça. A la columna de la dreta d'aquest mateix bloc els podeu veure en ple funcionament.

Des de Comicat ens hem proposat de recollir tots els quadrats màgics que estiguin actius, enllaçant-ne la pàgina en què s'explica com fer-los servir. Per tant, si teniu un webcòmic en català i decidiu afegir-vos a l'estàndard, aviseu-nos i amb molt de gust us afegirem al mosaic d'aquí sota:

11 comentaris:

  1. Hola a tots: Estic intentant fer aquest quadrat màgic pel meu bloc, però no entenc com es fa? Em podríeu indicar com fer-ho? Gràcies!

    ResponElimina
  2. És una tasca manual en la que cal canviar la imatge que es vol per una altra que tingui exactament la mateixa adreça. Per exemple, l'adreça del quadrat de l'Andrea Down és aquesta i sempre aquesta:

    http://i723.photobucket.com/albums/ww234/maneleva/ANDREA_MINIATURA.gif

    De manera que quan en Manel (l'autor) canviï la imatge del quadrat es veurà diferent allà on l'hagin enllaçada.

    ResponElimina
  3. Hola Elisa,

    A veure si el següent enllaç et serveix:
    http://listocomics.com/como-hacer-lo-del-cuadradito-cambiante/

    Salut!

    ResponElimina
  4. Hola:

    Tinc un quadrat màgic al meu bloc (el http://elblogdexavipech.blogspot.com.es/). On us el puc enviar?

    Gràcies!

    ResponElimina
  5. Benvolgut Xavi!
    Ja hem agafat el codi del teu bloc i inserit a ComiCat!!

    Salut i gràcies!

    ResponElimina
  6. Hola! Veig que heu aconseguit canviar la imatge del vostre quadrat màgic des del Photobucket... jo no. Em podríeu dir si us plau com es fa?
    Moltes gràcies!

    ResponElimina
  7. Xavi, la nova versió et canvia el nom de la imatge automàticament i sempre serà diferents. Has de canviar a l'antiga versió i es quedarà el nom de la imatge que pugis. De totes maneres, a la pàgina de la imatge, abaix a la dreta, hi ha l'opció d'editar el nom de la imatge.

    ResponElimina
  8. Hola, ens agradaria que afegíssiu el nostre:

    http://nilucascomics.blogspot.com.es/

    ResponElimina