30 de gener 2013

Comunicat de l'Ajuntament de Badalona sobre el Museu del Còmic i la Il·lustració

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, s’ha reunit aquesta tarda amb el director del Saló del Còmic, Carles Santamaria, i el president de l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya (APIC), Miguel Gallardo. La trobada ha servit per analitzar conjuntament la situació en relació al projecte del Museu del Còmic i per explorar possibles vies perquè el projecte pugui avançar. En aquesta reunió també ha participat la regidora de Cultura i Ciutadania, Montserrat Salgado.


En aquest sentit, a la reunió d’avui s’ha parlat de la possibilitat que l’Ajuntament de Badalona participi en la creació d’una entitat jurídica que avanci cap a la constitució d’una Fundació que desbloquegi el procés de creació del Museu del Còmic i que gestioni aquest nou equipament cultural. L’Ajuntament buscarà les complicitats necessàries amb la Generalitat de Catalunya i també amb la iniciativa privada per crear aquesta Fundació.

L’Ajuntament de Badalona impulsarà aquesta iniciativa després de dos anys en que el projecte del Museu del Còmic no ha experimentat cap avenç. Fins ara, l’Ajuntament ja ha invertit més de tres milions d’euros en la rehabilitació de l’antic edifici de la CACI, futura seu del Museu del Còmic. Aquest edifici està ubicat al carrer Eduard Maristany, al costat del renovat passeig Marítim i del port esportiu i pesquer de la ciutat.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, sosté que “un equipament cultural de primer nivell en el renovat passeig Marítim és un somni al qual la ciutat no vol renunciar”. “La difícil situació econòmica actual no pot significar l’abandonament d’un gran projecte que pot esdevenir un referent cultural a nivell nacional i internacional”, ha afegit. Garcia Albiol ha anunciat que en els propers dies es dirigirà al conseller de Cultura de la Generalitat per demanar-li una trobada de totes les parts amb l’objectiu de començar a crear la figura jurídica que ha d’impulsar aquest projecte.

Per la seva banda, el director del Saló del Còmic, Carles Santamaria, ha afirmat que la creació d’aquesta entitat jurídica és del tot necessària per tirar endavant el projecte del nou museu i començar a treballar. Segons Santamaria s’ha de buscar el suport de les administracions i també de les empreses privades que vulguin participar en un projecte que té com a gran objectiu la creació d’un museu internacional de referència en aquest àmbit.

Font: Ficomic

1 comentari:

  1. ...durarà prou el pepero Albiol al seu càrrec per fer res ?
    ... Una reunió sobre un museu nacional sense presencia del govern català serveix de res?

    ResponElimina