02 d’octubre 2012

El 50 anys de Cavall Fort a La Vanguardia


La Vanguardia us ofereix, amb motiu del 50è aniversari de Cavall Fort, el llibre inèdit i exclusiu "Cavall Fort, 50 anys de còmic", en què es presenten un recull d'historietes dels personatges més representatius dels 50 anys d'història de la revista. Els lectors podran adquirir el llibre al quiosc a partir del dissabte 6 de octubre de 2012 per 11,95€, més el val de descompte. La promoció és vàlida a Catalunya.

"El còmic ha estat protagonista de la història de Cavall Fort i, amb aquest àlbum antològic que teniu a les mans, també ho és de la celebració dels seus cinquanta anys. Hi trobareu una selecció d'historietes que són només una petita mostra dels milers de pàgines de còmic que s'hi han publicat fins avui, però que us donaran una idea de la riquesa i la varietat d'estils i de temes que s'hi poden trobar, de la gran potència creativa dels autors del nostre país i de la rellevància que té el còmic en català. Tota una galeria de personatges, alguns dels quals s'han convertit en autèntiques icones de la revista i en referents de diverses generacions de lectors.

En primer lloc, com dèiem, Jep, que va aparèixer ja al primer número de Cavall Fort, el desembre de 1961, i al qual ben aviat es va unir l'inseparable Fidel. Tots dos van ocupar la contraportada de la revista fins al número 1.059, més enllà fins i tot de la mort inesperada del seu autor, Madorell, que havia deixat a punt més de quaranta pàgines inèdites. Deu anys més tard, el 1971, s'hi va afegir Ot, el bruixot, de Picanyol, que continua protagonitzant nous gags a cada número. I el setembre de 2006 es va publicar la primera historieta de Pesquis i Baliga, de Viladoms, els nous protagonistes de la contraportada, que ja s'han fet un lloc preferent en l'imaginari dels lectors actuals de la revista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada