18 de juliol 2012

Declaracions de Carme Solé Vendrell sobre el Premi Nacional de Còmic 2012

La revista digital Cornabou ha publicat les primeres declaracions que ha fet la il·lustradora Carme Solé Vendrell, guardonada amb el Premi Nacional de Còmic 2012, pel seu àlbum La croada dels nens

Carme Solé Vendrell ha dit a la mencionada revista digital que quan el CoNCA li va comunicar la concessió del premi ja li va advertir que, en ser fet públic sota la modalitat de "còmic" podia generar confusió, però que l'opció entrava de ple dins de les Bases dels Premis Nacionals de Cultura i que el jurat havia pres la decisió de guardonar La croada dels nens per unanimitat. Carme Solé Vendrell pensa també que per evitar polèmiques com aquesta en la qual s'ha vist involuntàriament implicada, la modalitat de "Còmic" s'hauria de rebatejar com a "Il·lustració", ja que aquesta és una denominació que engloba tots els gèneres, sigui quin sigui el seu suport: àlbum il·lustrat, còmic o publicació en premsa.


Font: Cornabou

6 comentaris:

  1. Oh, vaja.

    O sigui que la solució passa per menysprear encara més el còmic. ¬¬

    ResponElimina
  2. que la fitxin per la RAE, té fusta...

    ResponElimina
  3. Ho posem tot al mateix sac i arreglat. Doncs, no!
    Tal com proposa FICOMIC la solució es tan senzilla com un premi per Còmic i un altre per Il·lustració, com els del ministeriu. I tots contents.

    ResponElimina
  4. Bon dia!
    Podem estar d'acord o no amb les seves paraules, però la última culpable d'aquest merder és la premiada... Jo no m'hi capficaria gaire.
    El problema és de base, de fer malament les coses per desconeixement i poques ganes d'escoltar als professionals. Això, per mi, és el greu de veritat i més simptomàtic d'on estem (tot i la moda de la "novel·la gràfica").
    Salut i còmics!

    ResponElimina
  5. El còmic no es il·lustració, ni es humor gràfic, ni son videojocs, ni es cinema...
    La barreja que es fa o es vol fer al Saló o en futurs museus sembla que complica que el personal pugui tenir les idees més clares.
    Per cert Quim, moltes felicitats per la presentació del teu àlbum!

    ResponElimina
  6. Gràcies, Jordi!
    La merda de crisi no és gaire bon marc per publicar una col·lecció sobre la història de les Balears, però anem fent... :)
    Salut!

    ResponElimina