02 de maig 2012

Per fi un estand propi pel còmic en català al Saló

El còmic en català tindrà el seu propi estand al 30 Saló Internacional del Còmic de Barcelona. Es tracta d’una aposta per donar-li més relleu i protagonisme [i traspassar la barrera invisible que sovint el deixa en un segon terme].

L’estand Còmic en català serà possible gràcies a la suma dels esforços de Norma Editorial, Editorial Base, Editores de Tebeos,  Grup 62, La Galera, Editorial Casals i Cavall Fort. Fruit del compromís de set de les principals editorials de còmic del país, els visitants podran trobar un ampli ventall de títols en català aplegats en un espai dedicat exclusivament a aquesta llengua. Elvis Riboldi, Naruto, Blacksad, Jan i Trencapins, Eddard Stark i els seus fills, Massagran... Tots parlaran català a la trentena edició del Saló. A la imatge Ghostopolis editada per Grup 62.

El divendres 4 de maig es durà a terme la presentació de novetats de còmic en català. L’acte contarà amb representants editorials, autors i crítics que parlaran sobre l’estat de la qüestió. (Sala de Conferències. 17:00 – 18:00).

4 comentaris:

  1. Genial! Tinguessin una botiga tot l'any...

    ResponElimina
  2. Esperant que aquesta iniciativa tingui èxit. Però com passa altres temes, si s'han de fer aquestes iniciatives és que el tema a tractar no està malauradament normalitzat.

    Felicitar a totes les editorials implicades per mostrar que hi ha una cosa que és diu "Còmic en Català"!!

    ResponElimina
  3. Exacte, penso que és com la "raresa", com volent dir "mira, també existeixen". Necessari, però per desgràcia... això, necessari.

    ResponElimina
  4. Penso que teniu raó amb bona part. Però per altra banda, la part positiva es que editorials que fins ara no estaven representats al Saló com Cavall Fort, Galera, Base, Casals... gràcies a aquest estand hi seran. L'oferta de còmic en català al Saló serà molt superior aquest any i això es una bona noticia.

    ResponElimina