08 d’abril 2012

El mestre del còmic d'aventures Enrico Marini serà al Saló


Enrico Marini, dibuixant de El Escorpión y Rapaces, ha confirmat la seva presència al 30é Saló Internacional del Còmic de Barcelona. Aquest autor de nacionalitat italiana, encara que nascut a Suïssa, mostra un clar estil influenciat pels còmics americans, els italians i el manga, trobant-se els seus referents en autors tan dispars com Hermann, Jordi Bernet, Milton Caniff, Alfonso Font, Moebius i Otomo.

La seva carrera va començar en 1987 en el Festival de la Bande Dessinée de Sierre, en el concurs de nous talents. Ràpidament se li va proposar la seva primera sèrie, Olivier Varèse, amb guió de Thierry Smolderen, una sèrie inspirada en el manga i els còmics nord-americans. En 1992, Marini i Smolderen canvien de registre i creen Gipsy, un veritable heroi de carn i os en un entorn futurista. Uns anys més tard, en 1996, l'autor compleix un dels somnis de la seva infantessa i al costat de Stephen Desberg realitza La Estrella del Desierto, un western realista de dos volums que, partint d'un plantejament clàssic, evoluciona fins a una violenta conclusió. A continuació, al costat del guionista Jean Dufaux, dibuixa la sèrie Rapaces (1998), un thriller policíac, amb grans dosis de terror gòtic i acció, on els vampirs dominen el món.

Encara que l'obra de major repercussió, i que el va convertir en un dels artistes més influents d'Europa, ha estat El Escorpión (2000). La complicitat entre Desberg i Marini, sorgida en La Estrella del Desierto, duu als autors a realitzar la seva obra més complexa i la qual fins al moment ha tingut més èxit. Ambientada en la segona meitat del segle XVIII, El Escorpión recupera el gènere de capa i espasa que va immortalitzar Alexandre Dumas amb Els tres mosqueters, per a recrear un univers replet de conspiracions, tresors ocults i grans dosis d'acció. En el 2007, Marini debuta com autor complet a l'encarregar-se del dibuix i guió d'una sèrie pròpia, Las Águilas de Roma, on l'autor recrea amb gran detall el període històric en el qual l'Imperi romà es trobava en la seva màxima esplendor en l’any 11 A. de C. La trama gira entorn a dos joves romanitzats, d'ascendència bàrbara, que participaran activament en els esdeveniments de l'època. Enrico Marini, que presentarà la tercera entrega de Las Águilas de Roma, assisteix al Saló del Còmic en col·laboració amb Norma Editorial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada