19 de gener 2012

Exposició Vázquez siga mirando, a Barcelona




El proper divendres 20 de gener etHALL presenta una exposició dedicada al mític dibuixant Vázquez. 
En Vázquez és abans de tot, un autor d'enorme prestigi entre els professionals del sector. Potser eclipsat per la llegenda del seu peculiar estil de vida, el seu talent va alimentar la imaginació de milions de nanos durant anys al mateix temps que treia les vergonyes d'una societat acabada de sortir del Franquisme, que tenia pendents molts de comptes, especialment amb la sexualitat.
Efectivament, en Vázquez era capaç de treballar simultàniament amb diferents estils i per a públics diferents. Si per una part publicava còmics d'aventures infantils dibuixats amb gran cura, per l'altra treballa en un estil més lliure, molt solt, en temes per a adults, amb el sexe i el diner, que tractava amb mordaç acidesa.
En el seu conjunt, la feina d'en Vázquez que presentem mostra una visió del país post-franquista, amb les seves il·lusions i les seves misèries. Un costumisme narrat amb cert excés del que no pot sentir-se aliè ningú que conegués l'Espanya d'aquella època.
L'exposició recull aquestes dues línies de treball amb pàgines creades per a Ediciones B, El Papus, El Barragán, Garibolo, Makoki i l'editorial Glénat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada