02 de gener 2012

2011: Manga en català

Des de Planeta Sigarra, publico aquí, a ComiCat, l'entrada sobre el progrés del manga en català per aquest ja passat 2011. Podeu consultar les dues anteriors a: 2009 i 2010.

Nota: Pels enllaços de Planeta Sigarra que tinguin correspondència a ComiCat, els d'aquest web els he afegit entre parèntesis

Enguany tampoc hi ha hagut cap novetat en català. Motius: L'arxiconeguda crisi econòmica, però la més important sense cap dubte és la manca de vendes de manga en català, o dit d'una altra manera, malauradament som quatre gats comptats els que comprem manga en català, ja siguin els que estan en curs o els que ja han finalitzat. Així de clar i en català, el mercat en català no acaba de quallar. Però dins d'aquesta negror, hi ha hagut una cosa bona, la finalització d'Inu-Yasha (ComiCat), el primer manga en català de Glénat.

Seguidament per cada mes, exposaré quins toms de manga han vist la llum.

Gener: Bleach #34, Inu-Yasha #53
Febrer: Cinturó Negre #14, Naruto #45
Març: Bleach #35, Inu-Yasha #54
Abril: Cinturó Negre #15, Naruto #46
Maig: Bleach #36, Inu-Yasha #55
Juny: Cinturó Negre #16, Naruto #47
Juliol: Bleach #37, Inu-Yahsa #56 (ÚLTIM)
Agost: Naruto #48
Setembre: Bleach #38, Cinturó Negre #17
Octubre: Naruto #49
Novembre: ------------------------------
Desembre. Naruto #50

Primer de tot veiem que fins al juliol, les periodicitats s'han mantingut. Als mesos imparells han sortit Bleach i Inu-Yasha, aquesta acabant al mencionat mes, i als mesos parells,  Cinturó Negre i Naruto.
Arribem a l'agost, només surt Naruto, i Cinturó Negre es retarda fins al setembre sortint juntament amb Bleach, i com veiem, a partir d'aquest mes, la Ginger i l'Ichigo no han tornat a sortir. L'únic que ha mantingut la seva periodicitat bimestral ha estat el ninja Naruto Uzumaki, deu ser que és l'únic que es troba "bé" de salut.

Així doncs acabant aquest any ens quedem en 3 series Bleach (38 i Oberta), Cinturó Negre (17 de 29 toms) i Naruto (50 i Oberta).

I de cara aquest any 2012?

El canvi de propietat que ha tingut lloc a Glénat, doncs comporta una sèrie de conseqüències a la línia de manga en català.
La primera tal com vaig comunicar al passat octubre (ComiCat) és la pujada dels preus, igualant-se al preus de la línia en castellà, als 7.50€. Fent-se això efectiu a partir d'ahir mateix, 1 de gener de 2012.
La segona són les vacances indefinides de Bleach i Cinturó Negre (ComiCat). Al setembre de 2011 van sortir per últim cop i el moment de la seva represa és desconeguda.

Tot i així, i aquest passat dilluns 26 de desembre, es va fer una consulta al fòrum en català que miraculosament va rebre resposta.

La consulta és la següent:

"Entenem que tarda pero m'agradaria tenir informació de si mes endavant va a continuar.gracies
gracies per donarli continuitat encara que tarde

Editat per darrera vegada per rutis el Dc Des 28, 2011 11:55 am, editat 1 cop en total"

I la resposta va ser donada el dimecres 28 de desembre.

"La sèrie continua però de manera semestral, per tant al 2012 sortirà el nº 18 a l'abril i el 19 a l'octubre
Aquesta mesura l'apliquem perquè la sèrie dona pèrdues però d'aquesta manera no l'hem de tallar"

Pel dia podia haver estat una innocentada, però en no haver-se desmentit, temo molt que sigui veritat.

I davant d'això la primer reacció, una lectora, la Sayaka,  va expressar el seu estat d'ànim (Aquí, al final)

"Companys/es del fòrum: Fa dos dies un user va preguntar per Cinturó Negre, i avui mateix el moderador ha respós el següent:

La sèrie continua però de manera semestral, per tant al 2012 sortirà el nº 18 a l'abril i el 19 a l'octubre
Aquesta mesura l'apliquem perquè la sèrie dona pèrdues però d'aquesta manera no l'hem de tallar

Molt cortés per la seva part, senyors de la Glenat, dignar-se a respondre d'una vegada desprès de més de 4 o 5 preguntes que insistien en el tema des de fa més de 2 mesos. A part, contesten com si res avisant que sortiran 2 TOMS L'ANY, i me n'he enterat per puríssima casualitat pel fòrum de preguntes que no em digueu per què he mirat(amb l'esperança que m'haguèssin contestat a mi, però què va). Clar que sí Glenat, és un bona bona manera de tractar al client.

Jo és que ja no sé on queixar-me. He desistit, emprenyar-se no serveix per res. NOmés ens queda "apechugar" i a sobre donar les gràcies perquè no hàgin cancelat la sèrie...quins pebrots u.u"

I aquí la meva opinió llavors:

Has pensat que avui és 28 de desembre, per tant Sants Innocents?

I en cas això fos veritat, que així no sigui, aquesta no és cap manera de comunicar les coses, sigui quina sigui, per això hi ha l'apartat de noticies al web.

Però bé, això sembla un fet, per tant males noticies, tant de bo, no fos així, ara esperar per saber el què de Bleach.

Us deixo amb el gràfic que mostra l'evolució del manga en català fins aquest finalitzat any 2011. I veient el panorama, dubto molt que canvii.



Doncs per acabar, simplement desitjar-vos un bon any 2011 i demanar que la salut del manga en català millori!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada