15 d’octubre 2011

Exposicions sobre Opisso a Barcelona



El Museu Opisso de Barcelona (ubicat a l'Hotel Astoria), juntament amb la galeria Art Petritxol, que inaugura aquesta temporada 2011-2012 la seva nova seu, al carrer Consell de Cent, revifen i rendeixen homenatge aquests dies a la figura de Ricard Opisso, gran dibuixant  i cronista gràfic de Barcelona. La idea, segons les dues entitats, és reivindicar i donar a conèixer aquest geni del carbonet, llapis i del pinzell. Malgrat tenir la medalla al mèrit artístic a França, a la seva terra té poc reconeixement, expliquen els organitzadors de les mostres.

Les exposicions, que es presenten en format de museu permanent a l'Hotel Astoria i fins al pròxim dia 2 de novembre a la galeria Art Petritxol, mostren tots els vessants artístics d'Opisso. Des d'il·lustracions que va dur a terme per a publicacions diàries i revistes, com Cu-cut i TBO, fins a les grans obres, com Multitud a la platja, que retrata la Barceloneta dels anys 40. Opisso té una gran qualitat i, a més a més, és popular, agrada a tothom, explica Álvaro Albericio, propietari d'Art Petritxol, espai del qual l'il·lustrador és un dels segells d'identitat.

L'establiment hoteler alberga el major fons de l’autor. Les tres sales principals de l’hotel exhibeixen més de 200 peces de l'obra d’Opisso (Tarragona, 1880-Barcelona, 1996) de forma habitual.  La col·lecció privada pertany a l’hoteler i president del Museu Egipci de Barcelona, Jordi Clos.

L'imatge reproduïda es un dibuix d'Opisso sobre la manca d’habitatge a la ciutat de Barcelona publicat a l'Esquella de la Torratxa el 1919. L'hotel Astoria de Barcelona es troba al carrer París, 203. La galeria Art Petritxol està situat al carrer Consell de Cent, 315 de Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada