08 de setembre 2011

Un interessant escrit de Terra Baixa

Amb la publicació del còmic de Terra Baixa realitzat per Hernán Migoya i Quim Bou, Glénat ha publicat un interessant escrit per part del guionista on explica les característiques i el procés per adaptar l'obra teatral a novel·la gràfica.




Fent una breu pinzellada de l'article, Migoya parla de les fonts utilitzades, treballar basant-se en una bona edició de l'obra de Guimerà; també el gran treball en mantenir els diàlegs, la literalitat, permeteu-me l'expressió, transmetre l'ADN de l'obra del teatre al còmic, però com acostuma a succeir a les adaptacions això implica alterar aquest "ADN". A l'hora d'ometre coses tal com diu Migoya: "Per expurgar els elements “prescindibles” (si se’m permet aquesta cruel expressió), el què vaig primar va ser, naturalment, la lógica i trascendència de les accions narrades, primer; després, la importancia i bellesa d’uns diàlegs sobre d’altres; i per últim, la validesa artística de cada moment (cosa que respón a un criteri subjectiu, és clar". Però també hi ha algun afegit, que per exemple al versió cinematogràfica pel seu propi format és més complicat.

A l'article també parla de l'ajuda externa, Félix Sabaté per part Glénat i de Ramon Vidal i Arantxa Zunzunegui per part de Fausto Producciones.

I per acabar un llarg agraïment i com ha treballat amb al seu company de batalla, Quim Bou.

L'objectiu es acostar aquesta obra al màxim de gent possible i si es dona al cas poder-la viure al lloc on realment s'ho mereix, a una sala de teatre.

Per llegir l'article sencer només cal que cliqueu AQUÍ, molt recomanable. I recordem que demà dia 9 de setembre ja estarà a la venda el còmic i que diumenge per la Diada Nacional de Catalunya, l'estrena de la versió cinematogràfica per TV3, per part de Televisó de Catalunya i Fausto Producciones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada