16 de setembre 2011

L'Ateneu Barcelonès col·labora amb el Saló del Manga

El XVII Saló del Manga incorpora com a col·laboradors a l’Ateneu Barcelonès i a l’Associació d’Art, Cultura i Ciència -AACC-, participant amb l’organització d’activitats paral·leles del Saló. A la seu de l’Ateneu estan tenint lloc un seguit de conferències relacionades amb la cultura i la societat japonesa, que tracten el món del manga i la seva influència.

El dimarts 18 d’octubre, a les 19.30 h a la sala Pompeu i Fabra de l’Ateneu Barcelonès (Canuda, 6, 08002 Barcelona) tindrà lloc la tertúlia-sopar: "Manga, el còmic que ha canviat la manera d'explicar històries", a càrrec de Santi Casas, il·lustrador i coordinador d’Ikari Studio. És professor de projectes, il·lustrador i coordinador de cursos a l'Escola de Còmic Joso de Barcelona. La tertúlia vol posar sobre la taula quins són els trets diferencials que han portat al manga a sortir de les seves fronteres i convertir-se en un fenomen global que ha portat milers de nous lectors al còmic, espectadors als cinemes i aficionats als videojocs i moltes altres formes d'oci que comparteixen el nexe comú en la seva influència del còmic japonès.

A la setmana següent, el dimecres 26 d'octubre i les 19.30 h a la sala d’Actes de l’Ateneu Barcelonès es farà la conferència: "Tatsumi i Taniguchi. Reflexions dibuixades de la societat japonesa", a càrrec del director del Saló Internacional del Manga, Carles Santamaria. En aquesta xerrada es parlarà de la trajectòria de dos mestres del manga com a Yoshihiro Tatsumi i Jiro Taniguchi.

Aquestes activitats estan incloses al cicle "Interrelació de cultures i visions del món. Japó-Catalunya, mirades creuades", coordinat per la Toni Rodríguez Yuste, ponent d’Arts Plàstiques de l’Ateneu Barcelonès, i sòcia fundadora de l’Associació d’Art, Cultura i Ciència –AACC-. Aquest cicle pretén mostrar una visió de la realitat intercultural entre el Japó i Catalunya per tal de promoure el coneixement entre les diferents cultures que tan s’influeixen mútuament en la seva història, la cultura i l’art.

Font: FICOMIC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada