17 de juliol 2011

Presentació del XVII Saló del Manga


S'ha presentat la XVII edició del Saló del Manga, que es celebrarà del dissabte 29 d'octubre al dimarts 1 de novembre a La Farga de L’Hospitalet (Barcelona), en una conferència de premsa realitzada a Casa Àsia Barcelona. En l'acte han intervingut Juan Álvarez Carrasco, autor del cartell d'aquest any; Menene Gras, directora de Cultura i d’Exposicions de Casa Àsia Barcelona; i Carles Santamaria, director del Saló del Manga, que va donar un avanç del que es veurà en l'esdeveniment.

En la conferència de premsa, Menene Gras ha destacat, a més de la col·laboració que manté Casa Àsia i Cinema Àsia amb el Saló del Manga; La capacitat del certamen per atreure cada any una gran varietat de públic de diferents edats i en un volum que pocs esdeveniments aconsegueixen.

Juan Álvarez Carrasco parlant sobre l'origen del cartell, ha confessat que, Com molts altres joves, vaig entrar en el manga gràcies a Bola de Drac. Al no poder utilitzar cap personatge conegut per a realitzar la il·lustració, em vaig basar en la llegenda del Rei Mico en la qual es va basar Toriyama per a la sèrie. D'aquí el mico pujat en un núvol que apareix en el cartell.

Aquest any la temàtica principal del Saló del Manga girarà al voltant dels samurais. D'aquesta manera, en paraules de Carles Santamaria El Saló rendeix un merescut homenatge a la figura d'aquests personatges que han inspirat mangas, animes i pel·lícules en tot el món. Precisament aquest any el Saló del Manga convida a Hiroshi Hirata, considerat un mestre del gènere, i un dels autors que millor ha retratat el Japó feudal en el manga. L'exposició Samurais de paper comptarà, entre moltes altres obres, amb originals d'algunes de les seves obres més conegudes. Al costat d'un veterà autor com Hirata, assistirà també Kazue Kato, una jove i brillant autora, que ha aconseguit un gran èxit entre els afeccionats al manga i l'anime amb la seva obra Blue Exorcist, títol que presentarà en la present edició del Saló del Manga.

La nota emotiva es va produir quan, en resposta a una pregunta de la premsa sobre l'espai de La Farga, Carles Santamaria va confirmar que aquest seria l'últim any que es celebraria el Saló del Manga en L’Hospitalet. Ens dol molt el canvi. Han estat tretze anys en els quals el Saló s'ha convertit en un referent internacional, però la fórmula dels tres recintes està ja esgotada. El recinte s'ha quedat petit, el que ens duia, fins i tot en un període de crisi, a no poder contractar més expositors. A partir del pròxim any els assistents podran celebrar la gran festa del manga en el Palau nº 8 de Fira de Barcelona, el recinte on es celebra el Saló del Còmic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada