28 d’abril 2011

Sóc de Poble. Manual per sobreviure a la ciutat

Sóc de Poble. Manual per sobreviure a la ciutat.
Raquel Córcoles i Marta Rabadán

Glénat, abril 2011
80 pàgines - Color

13,95 €


Ets modern si els teus amics són culturetes, dissenyadors, Djs i artistes. Si et conviden a la inauguració de l'últim "bar-restaurant-boutique de roba". Si saps qui són els blocaires de moda. Si en el teu perfil de Facebook en comptes de foto tens un logo... Però sempre seràs de poble si has nascut en un lloc on no hi ha El Corte Inglés.


Com tu i tants d'altres, Raquel Córcoles és molt de ciutat per ser de poble i molt de poble per ser de ciutat. És una paradoxa amb ulleres Clubmaster i càmera Lomo. Una moderna de poble!

Sóc de poble és la quarta i nova obra de la Col•lecció Carnet Jove del 2011 de Glénat que s’ha publicat pel 29è Saló del Còmic, obra creada per Raquel Córcoles i Marta Rabadán.

La Moderna de Poble, sí, així es diu la protagonista, se’n va a viure a la Ciutat per intentar aconseguir aquella fabulosa i luxosa vida que sempre ha somniat, tot i així la cosa no anirà per aquest camí. De mica en mica anirà coneixent el món de la ciutat i a poc a poc s’anirà modernitzant, envoltant-se d’ambients més o menys selectes. Tot i així per molt moderna que vulgui semblar sempre hi haurà quelcom que li recordarà que és de poble.

A mesura que he anat llegint he observat que de mica en mica, la Moderna i jo no parlàvem al mateix idioma o no fèiem servir els mateixos conceptes. Sort de les notes a peu de pàgina que m’han servit per guiar-me al llarg del còmic. A tall d’exemple he aprés que el Grup Inditex és més extens del que pensava, i que H&M és un del seus principals competidors. El saber no ocupa lloc, però no em traurà el son saber-ho o no.

Al final del còmic hi ha un test, per saber si ets: A. De poble, poble..., B. Modern de Poble, C. Totally Modern.
En el meu cas (tot i que el títol del test sigui en femení) com era d’esperar sóc de poble, poble. El poc resultat que tinc me’l donen el facebook i bloc, cosa que molta gent fins i tot els avis tenen avui en dia. Per tant de modern res de res. A l’estiu a recollir les patates a l’hort i amb el meu cotxe de més de 25 anys, camí amunt i camí avall, a veure quants senglars o conills em trobo, sempre amb precaució.


Lupus Sigarrensis - Planeta Sigarra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada