25 de març 2011

El Saló del Còmic dedica un espai solidari al Japó

El terratrèmol, tsunami i accident nuclear patit pel Japó han commocionat al món sencer per la magnitud de la tragèdia i per la enteresa del poble japonès per afrontar-la. A més, els nombrosos aficionats al manga i l’anime del nostre país han mostrat a través d’internet i les xarxes socials la seva consternació.

FICOMIC, entitat organitzadora de Saló Internacional del Còmic de Barcelona i del Saló del Manga, manté una estreta relació amb la societat japonesa. Per aquest motiu, el 29 Saló del Còmic dedicarà un espai solidari al Japó on es trobarà una exposició de dibuixos de mangakes espanyols en homenatge al poble japonès. Aquesta mostra està coordinada per l’Escola de Còmic Joso. També s’ubicaran dos llibres de signatures per a què tothom que ho desitgi pugui expressar la seva solidaritat. A més tindran lloc altres activitats com tallers de manga i origami, així com una taula rodona en la que participarà Marc Bernabé, traductor de japonès i autor de diversos llibres sobre l’aprenentatge de l’esmentada llengua a través del manga, que ha viscut en primera persona la tragèdia.

D’altra banda, FICOMIC té previst participar a la propera Fira del Llibre de Tokio, que tindrà lloc del 7 al 10 de juliol, on Espanya és l’invitat d’honor. La força i dinamisme del mercat editorial japonès és tot un model per als professionals del còmic d’arreu del món.

Per a qualsevol donatiu per als damnificats de la catàstrofe al Japó teniu el següent enllaç a internet:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada