05 de març 2011

Còmic a fons arriba a l'article 900 i fa una aturada

Amb una mica de retard ens fem ressò de l'article 900 de Còmic a Fons en Diari d'Andorra publicat el diumenge 20 de febrer. Joan Pieras, el seu autor i president de l’ARCA (Associació Andorrana del Còmic, la Il·lustració i l’Animació), anuncia que la pàgina setmanal de Còmic a Fons de la secció de cultura del Diari d'Andorra després de gairebé 19 anys de publicació ininterrompuda cada setmana, fa una aturada, desitgem que sigui temporal.

El 23 de juliol de 1992, en el suplement d'estiu del Diari d'Andorra (que, per cert, tenia el suggerent nom de Xiu-xiu, en castellà "Xiuxiueig"), vaig publicar per primera vegada una pàgina dedicada a la divulgació de la historieta a aquest diari. Aquelles primera fulles van ser l'embrió de la secció Còmic a fons que durant dinou anys s'ha publicat setmanalment. Una pàgina cada setmana fins a sumar 900 en total amb la publicada avui, tot un rècord en premsa escrita, experiència única en llengua catalana i només superat en castellà per l'amic Manuel Darias amb prop de quaranta anys publicant a la premsa canària.

Un rècord i tot un veritable repte per a una publicació com el Diari d'Andorra que des del primer moment va apostar per la pàgina a la secció de cultura, un diari que a més ha tingut una destacada complicitat amb l'organització i difusió del Saló La Massana-Còmic en totes les seves edicions des de la primera celebrada el 1997. I tot un repte per a un país com Andorra, situat al centre de dos països amb molta tradició d'aficionats al còmic, tant que geogràficament es troba gairebé al centre d'una recta traçada entre Angoulême i Barcelona, les dues ciutats on se celebren els dos salons del còmic més importants d'Europa. Des de l'any 2002 es poden llegir a la web tots els articles publicats des de llavors, i us avancem que hi ha en marxa un projecte per recuperar tots els articles des de 1992.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada