24 de gener 2011

Dies de còmic a Granollers

Dies de Còmic és el títol de la programació que aglutina, per segon any, un seguit d'activitats dedicades a aquest món i a l'entorn de la figura del ninotaire Josep Escobar. En aquest marc es presentarà a Granollers (Vallès Oriental) el llibre recull del desè premi J. Escobar de Còmic, titulat La balena blanca i cia i es donaran a conèixer les bases de l'onzena edició del certamen.

El programa comença dijous 27 de gener, amb la presentació a la llibreria La Gralla del còmic Politik, el manifiesto gráfico, d'Emma Reverter i Màriam Ben-Arab. La Biblioteca Can Pedrals n'exposarà els originals entre les dies 22 de gener i 10 de febrer.

L'endemà divendres, 28 de gener, el GRA acollirà la presentació del llibre La balena blanca i cia, que publica els millors treballs presentats a la darrera edició del Premi Escobar de Còmic i Il·lustració. La presentació anirà seguida d'una Improvisació Musical Il·lustrada, una activitat participativa, oberta a qui vulgui dibuixar, a càrrec del col·lectiu El Col·lador.

Presentació de l'11a edició del premi, un taller, exposicions i racó de lectura. L'acte servirà també per presentar les bases de l'onzena edició del certamen, que ara es convoca cada dos anys i s'organitza conjuntament amb El Col·lador i la col·laboració de la llibreria La Gralla, Escola Joso de Còmic i Ediciones B.

El col·lectiu El Colador se suma a aquesta programació amb l'organització d'un taller de lectura de còmic (dissabte 29 de gener, 18 h, Biblioteca Roca Umbert). El mateix dia, el Gra, equipament de Joventut, acull la presentació del fanzine La Granota. Absurdes aventures de postcrisi , en què participen joves il·lustradors i dibuixants de còmic de Granollers i la comarca (21 h).

Tires per la Pau és el títol de l'exposició que acollirà Can Jonch, amb motiu del desè aniversari del Premi Especial Foment de la Pau del Premi Escobar. A través de les obres premiades al llarg d'aquests deu anys, la mostra reflexiona a l'entorn de temes com la pau, la guerra, el racisme, la igualtat i la solidaritat. S'inaugurarà dimecres 2 de febrer, a les 19.30 h i es podrà visitar fins al 28 de febrer. El Museu, de la seva banda, mostrarà dues obres de Josep Escobar pertanyents al seu fons d'art que mostren dues visions de Granollers, del 29 de gener al 24 d'abril. I també, el cap de setmana 29 i 30 de gener, oferirà un racó de lectura de còmic (obert dissabte, de 18 h a 21 h; i diumenge, d'11.30 h a 13.30 h i de 18 h a 21 h).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada