26 d’octubre 2010

El XVI Saló del Manga ja camina

Casa Àsia, el Consolat General del Japó a Barcelona, el Gremi d'Editors de Catalunya i FICOMIC s'han unit per a presentar avui el XVI Saló del Manga que se celebrarà del divendres 29 d'octubre al dilluns 1 de novembre, en l’Hospitalet.

En paraules de Hidehiro Tsubaki, cònsol general del Japó a Barcelona, el manga i per extensió el Saló del Manga, és un dels millors ponts entre la cultura oriental i l'occidental. El cònsol Tsubaki ha explicat que aquesta roda de premsa era el seu primer acte oficial des que ha rebut les credencials diplomàtiques. Ha recordat que FICOMIC ha estat guardonat pel Ministeri d'Afers Exteriors del Japó per la seva labor vers la cultura popular japonesa, sent la primera vegada que tal distinció s'atorga a una entitat relacionada amb el manga. Cap recordar que aquest premi ho va recollir Antoni Comas, com a president de FICOMIC, de mans del ministre d'Afers exteriors Katsuya Okada.

Per la seva banda Menene Gras, la directora cultural de Casa Àsia, ha dit que el Saló del Manga s'ha convertit en una cita imprescindible, no només per la quantitat de gent que hi va si no per ser un dels esdeveniments més importants sobre la cultura japonesa a tota Espanya. Casa Àsia, que col·labora amb el Saló organitzat diversos tallers, tindrà un estand propi.

Per a Antoni Comas, president del Gremi d'Editors de Catalunya i de FICOMIC, el Saló del Manga és més que un esdeveniment cultural, és la constatació que la indústria cultural pot convertir-se en un motor econòmic. En xifres, el XVI Saló del Manga, contarà amb 129 estands i una previsió de 60.000 visitants.

Carles Santamaría, director de FICOMIC i del Saló del manga, ha destacat que aquesta edició és una dels millors fins al moment, per la quantitat i qualitat tant de convidats com d'activitats. Entre els convidats destaquen Hideshi Hino, dibuixant de manga i un dels autors més reputats en el gènere de terror; Wataru Yoshizumi i Kayono, dues de les màximes representants del shojo manga; Kenji Kamiyama, un aclamat director d'animació e Izumi Matsumoto, un prestigiós autor manga. A més, el Saló comptarà amb Peter Molyneux, guru dels videojocs que presentarà, en exclusiva, la tercera entrega de la saga Fable al Saló del Manga el divendres 29, el dia del seu llançament mundial. Per altra banda, Carles Santamaría ha explicat que finalment el director de cinema Takashi Shimizu ha hagut de cancel·lar la seva visita al certamen.

El XVI SALÓ DEL MANGA, que se celebrarà del divendres 29 d'octubre al dilluns 1 de novembre, repetirà els tres recintes de les darreres edicions. La Farga de L’Hospitalet acollirà a les empreses expositores a més dels espais dedicats a videojocs, tallers de jocs tradicionals i de manga, sala d'exposicions, classes de japonès, conferències i taules rodones. En el Poliesportiu del Centre tindran lloc els concursos de karaoke, cosplay i World Cosplay Summit, a més de les actuacions musicals. I en la Sala Barradas es podran seguir les projeccions de pel·lícules i sèries. Aquests tres espais, molt pròxims entre si, estaran comunicats per un servei gratuït d'autobús.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada