07 de setembre 2010

Micro-exposició dels Deamo Bros. a Can Fabra

Deamo Bros. són Raúl Deamo i Danide, autors de còmics amb parentesc genètic del tipus “germans” i el gen de la creativitat una mica més gran del normal. Des que eren ben petits no han parat d’escriure i de dibuixar historietes. Sense ser del tot conscients, a gran part de la seva obra ha estat present, en major o menor grau, la fantasia i la ciència-ficció, sempre des d'una òptica quotidiana i humorística.

Aquest any 2010, i de la mà de Glénat, els germans Deamo han publicat "Sèrie B", un còmic d'històries curtes de ciència ficció i fantasia, a l'estil de la mítica sèrie "La dimensió desconeguda" però en clau d'humor boig i crític. “Sèrie B” està vestit de còmic retro i farcit d'homenatges a la ciència ficció clàssica americana, però en un context ben local i reconeixible. Així doncs, per les pàgines d'aquest còmic podem trobar uns pisos encantats de l'Eixample barceloní que es fan misteriosament petits fins arribar als 30m2; o els peculiars guiris d'Exus 23 que omplen Lloret de Mar cada estiu; o una companyia aèria low cost que organitza viatges al passat; o, fins i tot, el festival de cinema de Sitges atacat per uns zombis amb ganes d’arreglar la falta d’originalitat a la indústria del cinema...

Abans de “Sèrie B”, però, els Deamo Bros. van començar publicant a diversos fanzines de Barcelona i guanyant alguns concursos de còmics. Després van entrar a la revista Amaníaco amb la sèrie “Mundo Absurdo” (que segueixen publicant). També de la mà d'Amaníaco va aparèixer el seu primer còmic-book: "Telekillers, asesinos a domicilio" (2002). Danide, per la seva part, ha publicat "Juan Nadie" (Doble Dosis, 2004), "Arriben els DBR" (Generalitat de Catalunya, 2008), "Duke Ellington" (Discmedi, 2009, amb guió de Miquel Jurado) i "Matadegolla"(Fil d'Aram, 2010, amb el text de Teresa Duran), i treballa com a il•lustrador freelance. Raúl Deamo treballa en el sector audiovisual i del disseny gràfic, a més d'escriure guions com el de la sèrie "Días Moscosos", que dibuixa el mestre Jan. Recentment han publicat també les tires còmiques "Walter & Beep" a la revista El Jueves i fan col•laboracions puntuals per a aquesta revista d'humor.

Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra
Plaça de Can Fabra, Barcelona

Del 29 d'agost al 17 d'octubre
Àrea de còmic. Planta 1

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada