30 de juny 2010

El còmic francòfon es mostra a La Massana

El Museu del Còmic de La Massana a Andorra dedica la tercera exposició de la seva trajectòria al còmic francobelga. La mostra aplega una retrospectiva genèrica sobre cent anys d’història del novè art francòfon i una col·lecció de planxes originals, entre les quals un dibuix signat per Hergé, el creador de Tintín.

L’apartat més didàctic de l’exposició és, per així dir-ho, d’importació. L’establiment massanenc, va explicar el seu director, Joan Pieras, farà l’agermanament amb el Còmic Nostrum que se celebra a Mallorca. Per a la recentment tancada edició, l’ARCA –l’associació que gestiona La Massana Còmic i el museu– va enviar una de les mostres de producció pròpia, la centrada en la censura sobre El capitán Trueno i El Jabato. Com a contrapartida, els mallorquins aporten Un segle de còmic francòfon.

El muntatge ofereix una retrospectiva, força genèrica, sobre la producció francobelga al llarg de l’últim segle. Recull una selecció d’autors, representats per reproduccions d’alguna de les pàgines sortides de la seva mà, triades de l’extens fons custodiat al museu d’Angoulème. El recorregut inclou referències als creadors més representatius, des de Caran d’Ache fins a Nicholas de Crécy.
A la Massana, la proposta s’ha enriquit amb la inclusió de quinze originals, procedents de la col·lecció personal de Pieras i que en algun moment acabaran formant part del fons museístic.

Museu la Massana Còmic, Plaça de les Fontetes, La Massana, Principat d'Andorra. Horaris: Dimecres: de 17 h a 19h30 h i Divendres: de 17 h a 19h30 h. Fins el 15 d'agost.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada