20 de maig 2010

Premi Comicat 2010 al millor dibuixant

Seguim amb els premis

Millor dibuixant editat en català el 2009:

Hugo Pratt


Poques coses podem dir que no s'hagin dit fins ara d'aquest gran dibuixant italià. No en va es tracta d'un autèntic mite entre els lectors de còmics i en especial entre els lectors de còmic europeu.

L'any passat Norma Editorial va iniciar una col·lecció en català i castellà de còmics d'Hugo Pratt i van començar per l'inèdit "Sandokan". Aquest còmic no és el primer còmic d'Hugo Pratt que es publica en català ja que prèviament la mateixa editorial ja n'havia publicat 'La balada de la mar salada' (1992), 'La casa daurada de Samarcanda'(1992) i 'Mu: el continent perdut' (1993)
En segon lloc hi tenim un dels nous grans dibuixants japonesos: Naoki Urasawa que ha obtingut un 23% dels vots. Des de l'any passat Glénat està publicant una de les primeres obres d'aquest autor que es va popularitzar en la seva versió d'anime a la televisió catalana: "Cinturó Negre".

I per acabar tenim un empat entre Pedro Rodríguez (Les aventures extraordinàries del jove Verne: La porta entre els mons) i P.Craig Russell (Coraline)

1 comentari:

  1. Aquí no me'n recordo a qui vaig votar si a en Pratt o en Urasawa. Però en tot cas però en tot cas estem parlant de dos gran artistes.

    ResponElimina