30 d’abril 2010

Canvi de propietaris sobre els drets de Charlie Brown

Els drets sobre Charlie Brown i Snoppy canvien de propietaris. La família del dibuixant Charles Schulz i l'empresa Iconix Brand Group pagaran 175 milions de dòlars (més de 132 milions d'euros) al grup United Features Syndicate per fer-se amb els drets de Peanuts, els personatges que va crear Schulz fa més de 50 anys.

Les aventures de la cèlebre colla és un dels més editades de la història i icona de la cultura pop del segle XX. La primera tira del còmic va aparèixer el 2 d'octubre de 1950. Quan Schulz es va retirar el 1999, tenia més de 355 milions de lectors i es publicava en 21 idiomes a més de 2.600 diaris i revistes de 76 països de tot el món. En l'actualitat, la marca està registrada en més de 40 països i té unes vendes anuals per valor de més 2.000 milions de dòlars.

De Charles Schulz (1922-2000) podem trobar diverses obres editades en català. Les darreres incorporacions al mercat català han estat editades per Empúries i laGalera.

Font: El País

2 comentaris:

  1. Jo trobo una autèntica llàstima que en català una obra tan important no hagi estat editada mai de manera íntegra, i que ara s'estigui fent en forma de reculls sense un criteri completista.

    Suposo que l'edició integral que s'està fent en castellà no deu ser de les que es venen més, i que en català seria un suïcidi editorial, però com a seguidor em sembla una llàstima, ho vull tenir tot i segurament m'ho compraré en versió original (per no fer-m'ho en castellà, que d'altra banda segur que es cancel·la tard o d'hora).

    ResponElimina
  2. Tens raó amb el que dius. Encara que hi han altres importants personatges de còmic molt més oblidats en la nostra llengua.
    El primer llibre de Peanuts va ser publicat en català al 1968, diria que abans que no hi hagués res en castellà.
    A les biblioteques amb historia, encara es poden trobar molts dels 45 exemplars d'edicions 62.

    ResponElimina