15 de gener 2010

Neix la Història de les Illes Balears en còmic amb Quim Bou

Durant aquesta setmana, Quim Bou ens ha obsequiat al seu bloc amb diferents imatges d'un dels seus treballs actuals. Avui s'ha desvetllat el misteri: es tracta d'un projecte que consisteix en una versió en còmic de la història de les Illes Balears. L'obra, editada per Dolmen en col·laboració amb l'Institut d'Estudis Baleàrics, estarà formada per deu volums que es publicaran durant els propers 4 o 5 anys. El primer volum comprèn la prehistòria i, més concretament, l'etapa dels primers habitants de les illes Balears.

Per a aquest projecte s'ha comptat amb l'ajut i assessorament de l'historiador Antoni Marimon, tota una eminència en el seu camp i que, a més, va resultar ser un aficionat al còmic que ja coneixia el treball de Quim Bou. Segons l'editorial, la idea és la d'arribar a tot el món amb un llenguatge visual com és el del còmic i la idea de seguir una mica el patró de la coneguda sèrie de televisió de "Hi havia una vegada ... l'home". Aquí teniu algunes pàgines d'aquest projecte:



































7 comentaris:

  1. Ja hi ha un precedent i de qualitat

    http://www.125sanostra.net/front/es/comic.php

    ResponElimina
  2. Aquest precedent que mostres és un remake d'un original de 1981 fet per l'Equip Butifarra. A mi m'agrada més l'estil de dibuix d'aquesta primera versió més janiana que sembla inspirada en "Nosotros los Catalanes". Qüestió de gustos, però.

    Aquest nou projecte d'en Quim Bou és molt ambiciós (enveja que em fa que no ho hagi fet sobre Catalunya). M'agradaria saber dues coses:

    -si per als catalans ens serà especialment difícil fer-nos amb a
    aquests còmics.
    -per què a la pàgina de Dolmen indiquen que la notícia és una inocentada?

    ResponElimina
  3. "Hi havia una vegada ... l'home"? "Érase una vez el hombre" va arrivar a sortir per TV3 o altre canal en català? El 33 potser?

    ResponElimina
  4. M'encanta aquest blog! ^^ (perquè no el vaig descobrir abans????)

    :-)

    ResponElimina
  5. De la versió de 1981 encara s'en troben a vegades exemplars per el Mercat de S. Antoni, Bcn.

    Jo diria que l'exit d "Erase un..." va ser anterior a l'existencia de TV3. Hi un còmic en català de l'any 1979.
    www.grupelsisards.cat/comic/albums/diversos/diversos81.htm

    ResponElimina
  6. No tenim més informació que la que hem escrit aquí i que prové de la pàgina de Dolmen i del bloc de Quim Bou.

    Esperem (i desitgem) que la distribució d’aquesta Història sigui prou àmplia i que ens arribi a tots. El precedent de la revista Kmic (publicada per Dolmen i amb distribució només a quiosc) no és comparable per envergadura.

    Desconec perquè a Dolmen apareix això de la innocentada. Hem publicat la notícia perquè el mateix Quim Bou l’ha confirmat al seu bloc.

    Pel que fa a “Hi havia una vegada l’home...” només sé que es va emetre a TVE i desconec si hi ha versió en català.

    Benvinguda, Eli! :D

    ResponElimina
  7. Bones!

    Gràcies pel link de l'anterior còmic. Jo no el coneixia, cap de les dues versions (l'he recomanat al meu bloc). Està molt bé.

    Ignoro si el còmic es distribuirà fora de ses illes... Em temo que no gaire. Per experiència sé que aquestes coses passen. A mi m'agraden els còmics històrics, i no he entès mai perquè no es poden trobar fora del seu "marc territorial" (municipal, autonòmic, nacional, etc...) ... En tot cas, d'això sí que no us en sé dir gaire res.

    "Érase una vez el hombre"? Osti... Jo només recordo la versió castellana (ja tinc una edat), i per això l'anomeno així. Coses del subconscient, suposo... :)

    Hola, Eli! Benvinguda al grup de lectors que passem per aquí una estona o altra cada dia :)

    I respecte si això és una innocentada... cony!!!! Si ho és, quina putada. He dibuixat ja totes les pàgines... XD

    Salut!
    Quim

    ResponElimina