02 de desembre 2009

Proposta per crear un Dia del Còmic

En la segona edició de Set de Còmic, convenció de professionals de la indústria del Còmic reunida a Lleida el 20 i 21 de novembre, després de diversos debats, els participants reunits a la Sala Víctor Siurana de la Universitat de Lleida-Rectorat, han acordat que el còmic necessita d'una gran campanya promocional que l'apropi al conjunt de la societat. Dins d'aquesta campanya, s'ha coincidit en la necessitat de la creació del Dia del Còmic.

Per donar contingut i forma a l'esmentada campanya, de la reunió ha sortit una comissió formada per Josep Maria Berenguer (Edicions La Cúpula), Cristina Duran (Fadip), Antoni Guiral (historiador i crític de còmic), Jesús Moreno (Associació d'Editors de Còmic de la Comunitat de Madrid), Jordi Samaranch (SD Distribucions), Carles Santamaria (FICOMIC), Óscar Valiente (Norma Editorial) i Esther Vázquez (Set de Comic i Norma Comics Lleida).

L'esmentada comissió elaborarà un projecte que serà difós en el conjunt de la professió (autors, editors, distribuïdors, llibreters i altres col·lectius) per recollir esmenes i aportacions que enriqueixin la proposta. La comissió realitzarà un treball de síntesi que servirà per definir el document final que serà presentat a diverses institucions per demanar el seu suport.

Us podeu afegir a la proposta a El Día del cómic. Remarcar que cap dels dos blocs es poden consultar en la nostra llengua.

1 comentari:

  1. Vaja! Això que cap dels dos blocs es pugui consultar en la nostra llengua és tot un hàndicap. Amb la mà de gent d'aquí que hi ha ficada!

    ResponElimina