16 d’abril 2009

El Saló del Còmic commemora el 20è aniversari de Fanhunter

Com a celebració del 20è aniversari de Cels Piñol com autor professional, el 27è Saló del Còmic de Barcelona dedicarà una àmplia exposició a l’obra d’aquest artista multidisciplinar amb especial atenció a una de les seves creacions més populars, Fanhunter, una sèrie ambientada a una Barcelona del futur on totes les expressions d’oci i cultura han estat prohibides.

Nascut a Barcelona l’any 1970, Cels Piñol, ara novel·lista, il·lustrador i empresari, va mostrar afició pel còmic, el cinema i la música des de molt petit i, de manera autodidacta, va anar consolidant el seu particular estil de “nasuts”. Als seus inicis va compaginar les tasques de detectiu privat i depenent de llibreries amb la creació de fanzins. L’any 1989 va donar el salt a la professionalitat com articulista i assessor editorial, així com a les pàgines d’humor Fan Letal / Fan con Nata (editades por Planeta DeAgostini).

Fanhunter, una irreverent sèrie de ciència-ficció plena de referències, on els propis fans són els protagonistes, ha creat un gènere propi, el “d’humor èpic-decadent”, i ha arribat a convertir-se en un dels majors èxits de popularitat del còmic espanyol dels darrers anys. Tan és així que el mític personatge ha inspirat també una sèrie de novel·les, jocs de rol, marxandatge i fins i tot una sèrie d’animació. A aquesta particular saga, seguida per títols derivats com Outfan, Fanpiro o Fantom Town, estarà consagrada l’exposició, creada amb una escenografia acord a l’imaginatiu univers creatiu d’aquest autor català.

Font: FICOMIC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada